kasnaj

kasnaj

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 189]

Chiński gulasz

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Chińskie gulasz wieprzowy na ostro podawany z ryżem.

Chiński gulasz Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chiński gulasz

 

Sposób przygotowania:

Chiński gulasz
Naszą potrawę zaczynamy od przygotowania mięsa, które myjemy i kroimy w drobną kostkę . Mięso wkładamy do garnka z rozgrzanym olejem i podsmażamy dodając odrobinę soli. Następnie przygotowywujemy warzywa które obieramy i kroimy . Warzywa dodajemy do mięska i podlewamy niewielka ilością wody, przykrywamy garnek i dojemy sie całości troszkę poddusić. W między czasie dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, ostrą paprykę, zioła prowansalskie, pieprz . Co kilka minut mieszamy i sprawdzamy czy warzywa są miekkie. Podczas gotowania gulaszugotujemy wodę na ryż . Gotowy gulasz doprawiamy do smaku i podajemy go z ryżem . Smacznego
Chiński gulasz
Podsmażamy mięso wieprzowe na rozgrzamym oleju .
Chiński gulasz
Do mięsa dodajemy pokrojone wszystkie warzywa .
Chiński gulasz
Następnie przyprawiamy do smaku gulasz .
Chiński gulasz
Gulasz dusimy pod przykrywka na małym ogniu .