edyta18-20

edyta18-20

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Ciasto karpackie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

pyszne ciasto z dużą ilością kremu

Ciasto karpackie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ciasto karpackie

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto karpackie
Ciasto: Margarynę gotujemy razem z wodą. Gdy margaryna się rozpuści porcjami wsypujemy mąkę cały czas mieszając. Gotujemy chwilę. Masę studzimy. Gdy będzie zimna wbijamy jajka i miksujemy. Masą smarujemy dwie jednakowe blaszki, które wcześniej wyłożyliśmy pergaminem. Pieczemy 30-35 minut.

Krem: Z mleka odlewamy 1/2 szklanki. Resztę mleka zagotowywujemy z cukrem. Maki mieszamy z mlekiem w szklance i gotujemy budyń. Studzimy. Gdy budyń będzie zimy wkręcamy do niego margarynę.

Jedno ciasto smarujemy kremem i składamy z drugim plackiem. Gotowe można posypać cukrem pudrem.
Ciasto karpackie
przygotowaną masą ciasta smarujemy dwie jednakowe blaszki
Ciasto karpackie
gotowe ciasto po wierzchu posypałam cukrem pudrem.