Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Ciasto z brzoskwiniami

  • 9
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Ciasto z brzoskwiniami w galaretce i kremem Nutela

Ciasto z brzoskwiniami

Składniki:

Ciasto z brzoskwiniami

 

  • Biszkopt:
  • 4 jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 3/4 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

  • Biszkopt z czekoladą:
  • 4 jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 3/4 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 paski gorzkiej czekolady

 

 

  • Oraz:
  • 1 puszka brzoskwiń
  • 2 galaretki brzoskwiniowe
  • 1 duży krem NUTELLA
  • 1 tafla wafla (pokruszona)
  • polewa czekoladowa

Sposób przygotowania:

Ciasto z brzoskwiniami
Biszkopt: Białka ubić z cukrem na sztywna pianę. Dodać żółtka - dalej ubijać, następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia wymieszać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Piec przez 25-30 min - UPIEC2 TAKIE BISZKOPTY.!Biszkopt z czekoladą: Białka ubić z cukrem na sztywna pianę. Dodać żółtka - dalej ubijać, następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i startą czekoladą - wymieszać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Piec przez 25-30 minMasa: 1 szklankę mleka zagotować z cukrem, do pozostałego mleka dodać cukier waniliowy, mąkę ziemniaczana , mąkę , żółtko - dokładnie wymieszać i wlać do gotującego się mleka . Mieszać aż budyń zgęstnieje. Odstawić do ostygnięcia. Margarynę utrzeć stopniowo dodawać ostudzony budyńGalaretki rozpuścić w 2 szkl wody , brzoskwinie pokroić w kostkę i dodać do galaretek. Gdy galaretka zacznie tężeć wylać na biszkopt i przykryć biszkoptem z czekoladą Krem Nutella rozpuścić dodać pokruszoną tafle wafla i posmarować biszkopt na to nałożyć masę budyniową , przykryć biszkoptem i polać polewą.