pycia9

pycia9

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 76]

Dewolaj z kurczaka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Dewolaj z piersi z kurczaka faszerowany serem żółtym, szynką, masłem i natką pietruszki w panierce z mąki, jajka oraz bułki tartej

Dewolaj z kurczaka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Dewolaj z kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Dewolaj z kurczaka
Rozbijamy piersi z kurczaka i przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Do środka układamy plasterek sera, szynki, kawałeczek masła i zieleninę i zawijamy pierś. Obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Wkładamy do patelni na rozgrzany wczesniej olej i smażymy przez około 10/15 min w zależności od wielkości piersi obracając, żeby się z każdej strony zarumieniły. Podawać z czym kto lubi.
Dewolaj z kurczaka
rozbijamy piersi z kurczaka i przyprawiamy
Dewolaj z kurczaka
faszerujemy serem żółtym szynką masłem i zieleniną
Dewolaj z kurczaka
zwijamy i obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej
Dewolaj z kurczaka
smażymy na średnim ogniu obracając co jakiś czas aż się zarumienią