Dorsz smażony

Dorsz « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Dorsz smażony offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Dorsz smażony
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 21048

Dorsza oczyścić, opłukać, wykroić filety (ze skórą). Oprószyć


trudność: łatwe

Dorsz smażony - SKŁADNIKI:

  • 80 dag dorsza
  • kwasek cytrynowy
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • zielenina do dekoracji
  • 10 dag tartego chrzanuna panierkę:
  • 4 dag mąki
  • jajko
  • 8 dag tartej bułki

Dorsz smażony - PRZYGOTOWANIE:

Dorsza oczyścić, opłukać, wykroić filety (ze skórą). Oprószyć kwaskiem cytrynowym i odłożyć do lodówki na 30 minut. Jajko roztrzepać z solą i pieprzem. Filety panierować na przemian w mące, jajku i bułce tartej. Usmażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na jasnozłoty kolor. Gotową rybę przybrać posiekaną zieleniną i tartym chrzanem. Podawać z ziemniakami z wody i dowolną surówką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Dorsz smażony (strona 1 z 1)  
jatek

jatek
offline

2012-06-25 09:25
ja bardzo polecam przepis na świeżego dorsza z tagliatelle i szpinakiem http://makaronowozdrowo.wordpress.com/2012/05/28/tagliatelle-ze-szpinakiem-i-swiezym-dorszem/
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dorsz
Wędzony dorsz z sosie dyniowo-marchewkowym. Pstrąg z folii z carpaccio z buraków Zapiekanka z dorszem i cukinią
Smażony dorsz w sosie cytrynowo-kaparowym Ryba po chińsku Dorsz z owocami
Dorsz po grecku Zapiekane filety dorady Dorsz w cieście z dodatkiem piwa
Dorsz z pieprzem cytrynowym Dorsz pieczony z musztardą bawarską Dorsz z pomidorkami i serem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj