Dorsz smażony

Dorsz « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Dorsz smażony offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Dorsz smażony
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 21048

Dorsza oczyścić, opłukać, wykroić filety (ze skórą). Oprószyć


trudność: łatwe

Dorsz smażony - SKŁADNIKI:

  • 80 dag dorsza
  • kwasek cytrynowy
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • zielenina do dekoracji
  • 10 dag tartego chrzanuna panierkę:
  • 4 dag mąki
  • jajko
  • 8 dag tartej bułki

Dorsz smażony - PRZYGOTOWANIE:

Dorsza oczyścić, opłukać, wykroić filety (ze skórą). Oprószyć kwaskiem cytrynowym i odłożyć do lodówki na 30 minut. Jajko roztrzepać z solą i pieprzem. Filety panierować na przemian w mące, jajku i bułce tartej. Usmażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na jasnozłoty kolor. Gotową rybę przybrać posiekaną zieleniną i tartym chrzanem. Podawać z ziemniakami z wody i dowolną surówką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Dorsz smażony (strona 1 z 1)  
jatek

jatek
offline

2012-06-25 09:25
ja bardzo polecam przepis na świeżego dorsza z tagliatelle i szpinakiem http://makaronowozdrowo.wordpress.com/2012/05/28/tagliatelle-ze-szpinakiem-i-swiezym-dorszem/
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dorsz
Wędzony dorsz z sosie dyniowo-marchewkowym. Pstrąg z folii z carpaccio z buraków Zapiekanka z dorszem i cukinią
Smażony dorsz w sosie cytrynowo-kaparowym Ryba po chińsku Dorsz z owocami
Dorsz po grecku Zapiekane filety dorady Dorsz w cieście z dodatkiem piwa
Dorsz z pieprzem cytrynowym Dorsz pieczony z musztardą bawarską Dorsz z pomidorkami i serem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane