Dorsz smażony

Dorsz « poprzedni | następny »
Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Dorsz smażony
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 21048

Dorsza oczyścić, opłukać, wykroić filety (ze skórą). Oprószyć


trudność: łatwe

Dorsz smażony - SKŁADNIKI:

  • 80 dag dorsza
  • kwasek cytrynowy
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • zielenina do dekoracji
  • 10 dag tartego chrzanuna panierkę:
  • 4 dag mąki
  • jajko
  • 8 dag tartej bułki

Dorsz smażony - PRZYGOTOWANIE:

Dorsza oczyścić, opłukać, wykroić filety (ze skórą). Oprószyć kwaskiem cytrynowym i odłożyć do lodówki na 30 minut. Jajko roztrzepać z solą i pieprzem. Filety panierować na przemian w mące, jajku i bułce tartej. Usmażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na jasnozłoty kolor. Gotową rybę przybrać posiekaną zieleniną i tartym chrzanem. Podawać z ziemniakami z wody i dowolną surówką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Dorsz smażony (strona 1 z 1)  
jatek

jatek

2012-06-25 09:25
ja bardzo polecam przepis na świeżego dorsza z tagliatelle i szpinakiem http://makaronowozdrowo.wordpress.com/2012/05/28/tagliatelle-ze-szpinakiem-i-swiezym-dorszem/
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dorsz
Cytrynowy dorsz przygotowany na parze Kotleciki rybne pieczone lub smażone Zapiekanka makaronowa z rybą
Dorsz w cieście piwnym Rybne placuszki Pomarańczowy dorsz
Dorsz w jarzynach Zapiekanka rybna z ziemniakami Dorsz po grecku
Pieczony filet z dorsza z ryżem i warzywami Smażony dorsz z cytryną Smażony dorsz w panierce

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane