dagita

dagita

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 173]

Dorsz w aromatycznej ziołowej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Dorsz w aromatycznej ziołowej panierce. Pachnie obłędnie już podczas smażenia.Danie proste a bardzo smaczne :)

Dorsz w aromatycznej ziołowej panierce

Składniki:

Dorsz w aromatycznej ziołowej panierce

 

Sposób przygotowania:

Dorsz w aromatycznej ziołowej panierce
Filety dorsza rozmrażamy, a następnie dzielimy na mniejsze kawałki i delikatnie odciskamy z nadmiaru wody. Jajko roztrzepujemy z solą i pieprzem. Bułkę tartą mieszamy ze wszystkimi ziołami. Rybę obtaczamy najpierw w jajku a następnie z bułce z ziołami. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Smacznego :)