Sposób przygotowania:
Dorsz w panierce
Filety z dorsza bardzo dokładnie oczyszczamy, a następnie smarujemy dokładnie z każdej strony przyprawami : pieprzem oraz solą. Rybę po chwili skrapiamy jeszcze sokiem wyciśniętym z cytryny. Filety z dorsza odkładamy na parę chwil, żeby ryba przeszła smakiem przypraw oraz sokiem z cytryny . Jedno jajko rozbijamy na talerzyku, a później dobrze roztrzepujemy za pomocą widelca. Mąkę kukurydzianą mieszamy razem z bułką tartą. W roztrzepanym jajku maczamy filety z ryby, a później maczamy w mące pszennej, a następnie w bułce tartej i mące kukurydzianej. Panierowane filety z dorsza smażymy z obydwóch stron na patelni, na rozgrzanym oleju. Filety z dorsza w panierce podawać na ciepło, najlepiej z jakąś dobrą surówką oraz frytkami. Smacznego!