Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Dorsz w sezamie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Jedno jest pewne tak przyrządzony dorsz podbije serce (żołądek) każdego...

Dorsz w sezamie

Składniki:

Dorsz w sezamie

 

Sposób przygotowania:

Dorsz w sezamie
Jajko wymieszać z mąką i ziarnem sezamowym, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dorsza posolić i skropić cytryną, oprószyć mąką i obtoczyć przygotowanym powyżej ciastem sezamowym. Smażyć z dwóch stron na złocisty kolor, zdjąć z patelni, włożyć do naczynia żaroodpornego, położyć masło łososiowe na rybę w sezamie i zapiec 180 stopni C (1-2 min)

Tagi:

jajko jajka dorsz