Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Filet z dorsza z musztardą francuską...

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Dzięki cebuli ryba jest lekko słodka....

Filet z dorsza z musztardą francuską...

Składniki:

Filet z dorsza z musztardą francuską...

 

Sposób przygotowania:

Filet z dorsza z musztardą francuską...
Pokrojoną w talarki cebulę przesmażamy na maśle klarowanym, dodajemy mąkę i mieszamy. Następnie dolewamy białe wino, a po 3-4 minutach wodę, ziele angielskie, liście laurowe i pieprz ziarnisty. Doprawiamy do smaku jarzynką (ja użyłam k.... śródziemnomorskiego). Filety z dorsza kroimy na mniejsze kawałki i smarujemy obficie musztardą, odstawiamy na około godzinę. Filety układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy cebulą z sosem. Pieczemy w temperaturze około 180 stopni przez 15-20 minut.