Strona główna Gołąbki w kapuście włoskiej

Gołąbki w kapuście włoskiej.

msewka

Srebrny Ekspert
Przepisy: 594
zdjęcia: 1 z 5
Gołąbki w kapuście włoskiej.
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Lubimy gołąbki i to bardzo.W kapuście włoskiej smakują wybornie.


trudność: średne
czas:

Gołąbki w kapuście włoskiej. - SKŁADNIKI:

  • 1 duża główka kapusty włoskiej
  • 0,65 kg mięsa mielonego z indyka
  • 20 dag suchego ryżu (lub 2 torebki po 10 dag)
  • sól,pieprz ziołowy
  • mini kosteczka czosnku Knorr
  • mini kosteczka smażona cebulka Knorr
  • 3-4 kostki rosołowe drobiowe (1 na 0,5 l wody do gotowania)
  • na sos:
  • 1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego
  • 1 czubata łyżka mąki pszennej

Gołąbki w kapuście włoskiej. - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę oczyścić.Delikatnie zdejmować liście.Opłukać je. Wrzucać po kilka liści na wrzątek i po ok.2-3 minutach wyjmować.Z liści ściąć grube nerwy nie uszkadzając przy tym liścia.Z tej porcji otrzymałam 12 dużych gołąbków.Ugotowałam 6 a 6 zamroziłam surowych. Ryz ugotować i ostudzić.Wymieszać z mięsem mielonym.Doprawić solą,pieprzem ziołowym i rozkruszyć mini kosteczkami Knorr. Dno garnka wyłożyć kilkoma dużymi liśćmi. Na każdym z liści przeznaczonych na gołąbki kłaść na środku porcję masy mięsno-ryżowej , podwinąć boki i zwijać w rulony.Układać ściśle w garnku.Zalać bulionem z kostek drobiowych.Na wierzchu można ułożyć kawałki sparzonej kapusty (bardzo lubimy tą kapustę). Gotować całość ok.1 godziny.Odlać ok. szklankę płynu z gotowania gołąbków i ostudzić.Wymieszać z mąką pszenną dokładnie, by nie było grudek. Do garnka włożyć koncentrat pomidorowy, lekko rozmieszać. Gdy chwilę się pogotuje i straci smak surowizny wlać wodę z mąką pszenną i chwilkę razem gotować.Ew. doprawić jeszcze sos do smaku. Pyszne są także gołąbki odgrzewane. A zamrożone gotuję dopiero przed podaniem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gołąbki w kapuście włoskiej.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Indyk
Duszony indyk z rozmarynem i papryką Szaszłyki z indyka z cebulką i papryką Drobiowe mielone
Roladki z indyka w sosie cytrynowym Pieczone roladki z indyka Potrawka z udźca indyka
Pikantne kąski z indyka Rolada z indyka Pizza gyros z mielonym indykiem i brokułami
Gulasz indyczy z kaszą Mięsny warkocz chlebowy Filet z ziołami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Magiczne pierniczki Konkurs - Magiczne pierniczki

    Pyszne i aromatyczne pierniczki, choć niewielkie rozmiarem w okresie Świąt Bożego Narodzenia zdecydowanie zyskują na znaczeniu. Zawieszane na choince, wręczane bliskiej osobie, jedzone ze smakiem dodają magii i bajkowej atmosfery. Podziel się przepisem na pierniczki i wygraj atrakcyjne nagrody!

  • Konkurs - Jak smakują święta w Twoim domu? Konkurs - Jak smakują święta w Twoim domu?

    Święta Bożego Narodzenia w każdym domu smakują inaczej. Barszcz z uszkami, schab ze śliwką, kluski z makiem to potrawy, których nie może zabraknąć w świątecznym menu. A jak smakują Święta w Twoim domu? Podziel się przepisem na Twoją ulubioną świąteczną potrawę. Do wygrania m.in. ekspres do kawy Nespresso!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Przepisy kulinarne video

Sonda

Bez którego ciasta nie wyobrażasz sobie świąt Bożego Narodzenia?

 
 Bez którego ciasta nie wyobrażasz sobie świąt Bożego Narodzenia?

 

Ostatnio komentowane