Strona główna Gołąbki w kapuście włoskiej

Gołąbki w kapuście włoskiej.

msewka - Przepis na: Gołąbki w kapuście włoskiej. offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 594
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Gołąbki w kapuście włoskiej.
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Lubimy gołąbki i to bardzo.W kapuście włoskiej smakują wybornie.


trudność: średne
czas:

Gołąbki w kapuście włoskiej. - SKŁADNIKI:

  • 1 duża główka kapusty włoskiej
  • 0,65 kg mięsa mielonego z indyka
  • 20 dag suchego ryżu (lub 2 torebki po 10 dag)
  • sól,pieprz ziołowy
  • mini kosteczka czosnku Knorr
  • mini kosteczka smażona cebulka Knorr
  • 3-4 kostki rosołowe drobiowe (1 na 0,5 l wody do gotowania)
  • na sos:
  • 1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego
  • 1 czubata łyżka mąki pszennej

Gołąbki w kapuście włoskiej. - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę oczyścić.Delikatnie zdejmować liście.Opłukać je. Wrzucać po kilka liści na wrzątek i po ok.2-3 minutach wyjmować.Z liści ściąć grube nerwy nie uszkadzając przy tym liścia.Z tej porcji otrzymałam 12 dużych gołąbków.Ugotowałam 6 a 6 zamroziłam surowych. Ryz ugotować i ostudzić.Wymieszać z mięsem mielonym.Doprawić solą,pieprzem ziołowym i rozkruszyć mini kosteczkami Knorr. Dno garnka wyłożyć kilkoma dużymi liśćmi. Na każdym z liści przeznaczonych na gołąbki kłaść na środku porcję masy mięsno-ryżowej , podwinąć boki i zwijać w rulony.Układać ściśle w garnku.Zalać bulionem z kostek drobiowych.Na wierzchu można ułożyć kawałki sparzonej kapusty (bardzo lubimy tą kapustę). Gotować całość ok.1 godziny.Odlać ok. szklankę płynu z gotowania gołąbków i ostudzić.Wymieszać z mąką pszenną dokładnie, by nie było grudek. Do garnka włożyć koncentrat pomidorowy, lekko rozmieszać. Gdy chwilę się pogotuje i straci smak surowizny wlać wodę z mąką pszenną i chwilkę razem gotować.Ew. doprawić jeszcze sos do smaku. Pyszne są także gołąbki odgrzewane. A zamrożone gotuję dopiero przed podaniem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gołąbki w kapuście włoskiej.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Indyk
Grillowany filet z indyka w pomidorach - na ostro Pierś z indyka z kalarepką i ryżem Siekane indycze kotleciki z oscypkiem i dymką
Gulaszowe z indyka w lubczykowym sosie Sznycle z indyka w otrębach wg Zub3r'a Cevapcici z indyka
Szaszłyki z indyka z kiełkami Potrawka z indyka z cukinią Szynka z indyka z szynkowara
Taco z indykiem i pomidorem Quiche z indykiem i burakami Sznycle z indyka w sosie serowo-porowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane