Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 368]

Gotowane Udka z Fasolką i Sos.Chrzanowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Wspaniałe delikatne udka, dla miłośników mięs gotowanych.

Gotowane Udka z Fasolką i Sos.Chrzanowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gotowane Udka z Fasolką i Sos.Chrzanowym

 

  • 4 udka z kurczaka
  • 3 łyżeczki vegety
  • przyprawy: sól / pieprz

 

 

  • SOS CHRZANOWY
  • 1 ½ szklanki wywaru z udek
  • 2 łyżeczki masła
  • 2 łyżeczki mąki pszennej
  • 4 łyżeczki chrzanu
  • przyprawy: sól / pieprz

 

Sposób przygotowania:

Gotowane Udka z Fasolką i Sos.Chrzanowym
► Usunąć skórkę z udek kurczaka , oczyścić z błonek, umyć, włożyć do garnka i przyprawić, pieprzem, solą, vegetą i gotować aż udka będą miękkie. ► Fasolkę obrać, odciąć końcówki i umyć, jak jest długa przekroć na pół. Następnie w garnku w osolonej wodzie fasolkę gotować do miękkości, jak będzie już miękka cedzakiem wyjąć na talerz. ► Na patelni rozpuszcić masło, dodać fasolkę, bułkę tartą i podsmażyć, przyprawić solą i cząbrem. ► SOS CHRZANOWY : wywar z udek zagotować i dodać chrzan, w patelni roztopić masło i zasmażyć mąkę, aż się leciutko zarumieni. Zasmażkę połączyć z wywarem, mieszając zagotować i przyprawić.
Gotowane Udka z Fasolką i Sos.Chrzanowym
Udka włożyć do garnka i przyprawić - pieprzem - solą - vegetą i gotować aż udka będą miękkie.
Gotowane Udka z Fasolką i Sos.Chrzanowym
Fasolkę szparagową obrać - odciąć końcówki i umyć - jak jest długa przekroć na pół.
Gotowane Udka z Fasolką i Sos.Chrzanowym
Usunąć skórkę z udek kurczaka - oczyścić z błonek oraz z ewentualnych kostek i chrząstek i umyć.