Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Grillowane hamburgery

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszne hamburgery na rodzinne grillowe wypady z samodzielnie robioną bułką!

Grillowane hamburgery Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Grillowane hamburgery

 

  • Kotlety:
  • ½ kg mielonego mięsa z udźca indyka
  • Łyżka ulubionej mieszanki przypraw do potraw z grilla
  • 150g ziarnistego twarożku
  • Łyżka kaszy manny
  • Jajko

 

  • Dodatki:
  • 4 bułki do hamburgerów
  • Sałata
  • Pomidory
  • Ketchup
  • Musztarda sarepska

 

Sposób przygotowania:

Grillowane hamburgery
Mielone mięso z udźca indyka łączymy z przyprawą do grilla, kaszą, ziarnistym twarożkiem (jeżeli jest bardzo dużo serwatki, to część możemy odsączyć) i roztrzepanym jajkiem. Całość dokładnie mieszamy i wkładamy do plastikowego pojemnika, który weźmiemy ze sobą na grilla. Na miejscu formujemy z mięsa cztery okrągłe kotlety, które grillujemy z obu stron, aż ładnie się zarumienią. Bułki przekrajamy na pół i chwilę podpiekamy na grillu, spód bułki smarujemy musztardą i ketchupem, kładziemy kotlet, przykrywamy plasterkami pomidora i listami sałaty i nakrywamy wierzchem hamburgerowej bułki.
Grillowane hamburgery
Mięso z dodatkami mieszamy w misce- ziarnisty twarożek będzie się fajnie ciągnął po upieczeniu