Strona główna gulasz po węgiersku

gulasz po węgiersku

Kala offline

Kuchcik
Przepisy: 1
gulasz po węgiersku
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Świetny z plackami ziemniaczanymi!


trudność: łatwe
czas:

gulasz po węgiersku - SKŁADNIKI:

  • ok. 1 kg mięsa wołowego
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryka czerwona i 1 żółta
  • 40 dkg pieczarek
  • litr bulionu warzywnego z kostki
  • olej
  • 5 łyżeczek koncentratu pomidorowego
  • papryka w proszku - słodka i ewentualnie odrobina ostrej
  • majeranek
  • łyżeczka kminku
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • sól i pieprz

gulasz po węgiersku - PRZYGOTOWANIE:

Mięso wypłukać i pokroić na nieduże kawałki. Na oleju zeszklić posiekaną cebulę, dodać czosnek roztarty z solą i po chwili mięso - podsmażyć. Następnie dodać liść laurowy, ziele angielskie i kminek; podlać trochę wodą i dusić pod przykryciem ok. 40 min. W międzyczasie na drugiej patelni podsmażyć pokrojone pieczarki i paprykę. Dodać do mięsa, doprawić majerankiem, papryką, solą i pieprzem, zalać bulionem. Dusić nadal aż wszystko zmięknie. Na 10 min przed końcem dodać przecier pomidorowy. Jeśli sos jest za rzadki można zagęścić odrobinę mąką. Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do gulasz po węgiersku (strona 1 z 1)  
luna

luna
offline

2010-01-06 10:10
Pyszny (u mnie bez kminku).
Skomentuj
Oceń:
0
87sawik

87sawik
offline

2012-03-26 17:39
Ja dodałem jeszcze ziemniaki i Boczek wędzony :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wołowina
Pizza z mięsem mielonym Wołowe roladki z dynią w sosie pieczarkowym Wołowina z domową harissą
"Kiszone" mielone Kotlety mielone z gorgonzolą i gruszką Strogonow z sosem worcestershire
Mielone zraziki nadziewane porem i papryką Szponder w sosie chrzanowym Zupa gulaszowa z jabłkiem, cukinią i całą resztą
Wołowina w winie i pieprzu  Sezonowe leczo z wołowiną Gulasz tatarski

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane