Strona główna gulasz po węgiersku

gulasz po węgiersku

Kala - Przepis na: gulasz po węgiersku offline

Kuchcik
Przepisy: 1
gulasz po węgiersku
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Świetny z plackami ziemniaczanymi!


trudność: łatwe
czas:

gulasz po węgiersku - SKŁADNIKI:

  • ok. 1 kg mięsa wołowego
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryka czerwona i 1 żółta
  • 40 dkg pieczarek
  • litr bulionu warzywnego z kostki
  • olej
  • 5 łyżeczek koncentratu pomidorowego
  • papryka w proszku - słodka i ewentualnie odrobina ostrej
  • majeranek
  • łyżeczka kminku
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • sól i pieprz

gulasz po węgiersku - PRZYGOTOWANIE:

Mięso wypłukać i pokroić na nieduże kawałki. Na oleju zeszklić posiekaną cebulę, dodać czosnek roztarty z solą i po chwili mięso - podsmażyć. Następnie dodać liść laurowy, ziele angielskie i kminek; podlać trochę wodą i dusić pod przykryciem ok. 40 min. W międzyczasie na drugiej patelni podsmażyć pokrojone pieczarki i paprykę. Dodać do mięsa, doprawić majerankiem, papryką, solą i pieprzem, zalać bulionem. Dusić nadal aż wszystko zmięknie. Na 10 min przed końcem dodać przecier pomidorowy. Jeśli sos jest za rzadki można zagęścić odrobinę mąką. Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do gulasz po węgiersku (strona 1 z 1)  
luna

luna
offline

2010-01-06 10:10
Pyszny (u mnie bez kminku).
Skomentuj
Oceń:
0
87sawik

87sawik
offline

2012-03-26 17:39
Ja dodałem jeszcze ziemniaki i Boczek wędzony :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wołowina
Kotlety mielone z gorgonzolą i gruszką Strogonow z sosem worcestershire Mielone zraziki nadziewane porem i papryką
Szponder w sosie chrzanowym Zupa gulaszowa z jabłkiem, cukinią i całą resztą Wołowina w winie i pieprzu
Sezonowe leczo z wołowiną Gulasz tatarski Gołąbki wołowe z dodatkiem kardamonu
 Rozbef wołowy w sosie chimichurri Pieczeń rzymska z jajkiem podpiekana w sosie pomid Papryka faszerowana na ostro

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane