Strona główna gulasz po węgiersku

gulasz po węgiersku

Kala - autor przepisu gulasz po węgiersku offline

Kuchcik
Przepisy: 1
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
gulasz po węgiersku
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Świetny z plackami ziemniaczanymi!


trudność: łatwe
czas:

gulasz po węgiersku - SKŁADNIKI:

  • ok. 1 kg mięsa wołowego
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryka czerwona i 1 żółta
  • 40 dkg pieczarek
  • litr bulionu warzywnego z kostki
  • olej
  • 5 łyżeczek koncentratu pomidorowego
  • papryka w proszku - słodka i ewentualnie odrobina ostrej
  • majeranek
  • łyżeczka kminku
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • sól i pieprz

gulasz po węgiersku - PRZYGOTOWANIE:

Mięso wypłukać i pokroić na nieduże kawałki. Na oleju zeszklić posiekaną cebulę, dodać czosnek roztarty z solą i po chwili mięso - podsmażyć. Następnie dodać liść laurowy, ziele angielskie i kminek; podlać trochę wodą i dusić pod przykryciem ok. 40 min. W międzyczasie na drugiej patelni podsmażyć pokrojone pieczarki i paprykę. Dodać do mięsa, doprawić majerankiem, papryką, solą i pieprzem, zalać bulionem. Dusić nadal aż wszystko zmięknie. Na 10 min przed końcem dodać przecier pomidorowy. Jeśli sos jest za rzadki można zagęścić odrobinę mąką. Smacznego!



Komentarze do gulasz po węgiersku (strona 1 z 1)  
luna

luna
offline

2010-01-06 10:10
Pyszny (u mnie bez kminku).
Skomentuj
Oceń:
0
87sawik

87sawik
offline

2012-03-26 17:39
Ja dodałem jeszcze ziemniaki i Boczek wędzony :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wołowina
Polędwica wołowa z warzywnymi frytkami i ogórkiem Wołowina z chutney i serem kozim, z kaszą jaglaną Klops z mięsa wołowego i wieprzowego
Burgery z guacamole i frytkami selerowymi Steki Kansas w pieprzu z masłem ziołowo czosnkowym Zrazy wołowe na obiad
Kafirowy gulasz wołowy Zawijańce wołowe w sosie grzybowym Wołowe z warzywami
Wołowe bitki z leśnym smaczkiem Pręga wołowa w sosie z czerwonego wina Kasza gryczana z wołowiną w aromatycznym sosie
Dziś moderatorami są
zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane