szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

gulasz wieprzowy z czosnkiem i pomidoram

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

gulasz wieprzowy z czosnkiem i pomidorami

gulasz wieprzowy z czosnkiem i pomidoram

Składniki:

gulasz wieprzowy z czosnkiem i pomidoram

 

Sposób przygotowania:

gulasz wieprzowy z czosnkiem i pomidoram
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Czosnek obrać i posiekać. Papryki umyć, osuszyć, oczyścić z nasion i pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć , zdjąć z nich skórkę i pokroić w kostkę. Cebule obrać i pokroić w kostkę. Połowę masła rozgrzać, przesmażyć na nim mięso oprószone mąką, podlać bulionem i dusić pod przykryciem pół godziny. Na pozostałym maśle podsmażyć paprykę, cebulę i czosnek, dodać do mięsa wraz z pomidorami i mieloną papryką i dusić razem pół godziny. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z pieczywem lub ziemniakami