Gulasz z cielęciny

kamazka439 - Przepis na: Gulasz z cielęciny offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 515
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Gulasz z cielęciny
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

wspaniały gulasz do ziemniaków lub kaszy


trudność: łatwe
czas:

Gulasz z cielęciny - SKŁADNIKI:

Gulasz z cielęciny - PRZYGOTOWANIE:

Mięso pokroić w grubą kostkę, obsmażyć na patelni na oleju, dodać grubo pokrojoną cebulę, razem jeszcze smażyć kilka minut. W garnku zagotować około szklanki wody, dodać ½ kostki rosołowej, listek laurowy, ziele angielskie i pokrojoną w kostkę marchew. Podsmażone mięso włożyć do garnka, gotować pod przykryciem około ½ godziny. Na końcu dodać podsmażone pieczarki. Wszystko razem jeszcze podgotować na wolnym ogniu. Można zaprawić mąką ale nie koniecznie.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gulasz z cielęciny  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Cielęcina
Zapiekanka ziemniaczana z cielęciną i burakami Świąteczna wędlina Paprykowa zupa gulaszowa
Gulasz  z oliwkami Gulasz cielęcy z brokułami Sznycel po wiedeńsku
Duszona cielęcina z maderą i grzybami Cielęcina duszona w cebuli Polędwiczki w otulone wiejskim twarogiem i ziołami
Makaron zapiekany z pulpecikami cielęcymi Cielęcina w occie balsamicznym i pomarańczach Roladki cielęce w sosie grzybowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj