Gulasz z cielęciny

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 515
zdjęcia: 1 z 1
Gulasz z cielęciny
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

wspaniały gulasz do ziemniaków lub kaszy


trudność: łatwe
czas:

Gulasz z cielęciny - SKŁADNIKI:

Gulasz z cielęciny - PRZYGOTOWANIE:

Mięso pokroić w grubą kostkę, obsmażyć na patelni na oleju, dodać grubo pokrojoną cebulę, razem jeszcze smażyć kilka minut. W garnku zagotować około szklanki wody, dodać ½ kostki rosołowej, listek laurowy, ziele angielskie i pokrojoną w kostkę marchew. Podsmażone mięso włożyć do garnka, gotować pod przykryciem około ½ godziny. Na końcu dodać podsmażone pieczarki. Wszystko razem jeszcze podgotować na wolnym ogniu. Można zaprawić mąką ale nie koniecznie.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gulasz z cielęciny  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Cielęcina
Pieczeń z mielonej cielęciny Cielęcina z kolorową jajecznicą Pieczeń cielęca z pomarańczą
Rolada cielęca z włoską kapustą i papryką Kotleciki z mietą i przyprawami Rolada cielęca z grzybami
Gicz cielęca w ziemniakach Kotleciki na bogato Cielęcina panierowana
Cielęca pieczeń z winogronami Zapiekanka ziemniaczana z cielęciną i burakami Świąteczna wędlina

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane