Gulasz z cielęciny

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 515
zdjęcia: 1 z 1
Gulasz z cielęciny
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

wspaniały gulasz do ziemniaków lub kaszy


trudność: łatwe
czas:

Gulasz z cielęciny - SKŁADNIKI:

Gulasz z cielęciny - PRZYGOTOWANIE:

Mięso pokroić w grubą kostkę, obsmażyć na patelni na oleju, dodać grubo pokrojoną cebulę, razem jeszcze smażyć kilka minut. W garnku zagotować około szklanki wody, dodać ½ kostki rosołowej, listek laurowy, ziele angielskie i pokrojoną w kostkę marchew. Podsmażone mięso włożyć do garnka, gotować pod przykryciem około ½ godziny. Na końcu dodać podsmażone pieczarki. Wszystko razem jeszcze podgotować na wolnym ogniu. Można zaprawić mąką ale nie koniecznie.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gulasz z cielęciny  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Cielęcina
Pieczeń z mielonej cielęciny Cielęcina z kolorową jajecznicą Pieczeń cielęca z pomarańczą
Rolada cielęca z włoską kapustą i papryką Kotleciki z mietą i przyprawami Rolada cielęca z grzybami
Gicz cielęca w ziemniakach Kotleciki na bogato Cielęcina panierowana
Cielęca pieczeń z winogronami Zapiekanka ziemniaczana z cielęciną i burakami Świąteczna wędlina

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane