eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Gulasz ziemniaczano cebulowy Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zostały mi ziemniaki z poprzedniego dnia a ja nie wyrzucam jedzenia. Więc przesmażyłam boczek, dodałam pokrojoną cebulę i podsmażone z ziołami ziemniaki. Wyszło tanie i pyszne danie.

Gulasz ziemniaczano cebulowy Eli

Składniki:

Gulasz ziemniaczano cebulowy Eli

watzywa

dodatki

Sposób przygotowania:

Gulasz ziemniaczano cebulowy Eli

przygotowanie cebuli

Gulasz ziemniaczano cebulowy Eli
Obrane z łupinek cebule pokroić w ćwierć krążki.

Cebule obrać z łupinek i pokroić je w ćwierć krążki.

przygotowanie boczku

Gulasz ziemniaczano cebulowy Eli
Pokroić w większą kostkę boczek wędzony.

Wędzony boczek pokroić w kostkę.

przygotowanie boczku cd

Gulasz ziemniaczano cebulowy Eli
Pokrojony boczek usmażyć na rozgrzanej patelni.

Patelnię rozgrzać, wyłożyć na nią boczek i usmażyć.

przygotowanie gulaszu

Gulasz ziemniaczano cebulowy Eli
Pokrojoną cebulę dodać do usmażonego boczku.

Do usmażonego boczku dodać pokrojoną cebulę.

przygotowanie gulaszu cd

Gulasz ziemniaczano cebulowy Eli
Usmażyć cebulę razem z boczkiem.

Cebulę usmażyć razem z boczkiem

przygotowanie ziemniaków

Gulasz ziemniaczano cebulowy Eli
Wczorajsze ziemniaki pokroić w plastry.

Ziemniaki z poprzedniego dnia pokroić w plastry.

przygotowanie ziemniaków cd

Gulasz ziemniaczano cebulowy Eli
Ziemniaki wymieszać z ziołami.

Pokrojone ziemniaki wymieszać z ziołami prowansalskimi.

przygotowanie gulaszu cd

Gulasz ziemniaczano cebulowy Eli

Na patelni rozgrzać olej, dodać ziemniaki i usmażyć. Do ziemniaków dodać cebulę z boczkiem, doprawić solą , pieprzem i czosnkiem. Całość wymieszać i jeszcze chwilę smażyć razem. Smacznego!


Tagi:

warzywa danie