Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Kanapkowy Pasztet Drobiowy

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smaczny pasztet z wątróbek drobiowych z dodatkiem jajek

Kanapkowy Pasztet Drobiowy

Składniki:

Kanapkowy Pasztet Drobiowy

 

  • 1/2 kg wątróbki drobiowej
  • 5 jajek
  • 1 średnia cebula
  • 1 mały kieliszek brandy
  • 2 łyżki śmietany
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 4 łyżki mąki pszennej do obtoczenia
  • oliwa do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Kanapkowy Pasztet Drobiowy
Jajka ugotować na twardo ,obrać ze skorupek i drobno posiekać. Wątróbkę pokroić na kawałki ,popieprzyć ,obtoczyć w mące i obsmażyć na rumiano-przełożyć na talerz.Posiekaną cebulę dodać na tłuszcz ze smażenia wątróbki i smażyć tak długo aż się zeszkli.Ostudzoną wątróbkę z cebulką zmiksować ,dodać brandy ,sól i pieprz do smaku ,posiekane jajka i natkę pietruszki .Masę dokładnie wymieszać i przełożyć do foremki.Pasztet wstawić na kilka godzin do lodówki.