Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Kapusta pekińska z miodowym dresingiem :

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Lubię eksperymenty z domowymi dresingami.

Kapusta pekińska z miodowym dresingiem :

Składniki:

Kapusta pekińska z miodowym dresingiem :

 

  • 2 garści pokrojonej w paseczki kapusty pekińskiej
  • 1 utarta na tarce ( grube oczka ) marchew
  • 3 łyżki natki pietruszki
  • 1 mandarynka
  • 3 łyżki pokrojonego szczypiorek
  • 1 łyżeczka herbaty ,, Lipa i miód "
  • 1/4 łyżeczki trawy cytrynowej
  • 1/6 szklanki wody
  • 1 łyżeczka miodu
  • pieprz kolorowy grubo mielony do smaku
  • sok z 1/4 cytryny
  • szczypta soli
  • 2 łyżki oleju z pestek winogron

 

Sposób przygotowania:

Kapusta pekińska z miodowym dresingiem :
Zaparzyć wrząca wodą herbatę zmieszaną z trawą cytrynową i zostawić pod przykryciem na 10 minut .Przecedzić .Rozpuścić w naparze miód . Kapustę zmieszać z marchewką , obrana i pokrojona mandarynką , natką i szczypiorem . Ostudzony wywar herbaciany z miodem zmieszać z olejem , sokiem z cytryny . Doprawić do smaku solą i pieprzem. Polać surówkę i delikatnie ja wymieszać. Podawać na świeżo . Ja podałam do śląskiej kiełbasy podsmażanej na odrobinie oleju .