Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Karmazyn pieczony z limonkami

         
ocena: 4/5 głosów: 1

Limonki wymyć i sparzyć wrzątkiem, pokroic w plasterki. Oliwę wraz z masłem zagrzać na

Karmazyn pieczony z limonkami

Składniki:

Karmazyn pieczony z limonkami

 

  • (dla 4 osób)
  • 2 limonki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • łyżka masła do smażenia
  • 2 łyżki świeżych liści szałwii
  • 4 filety z karmazyna (po 200g)
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Karmazyn pieczony z limonkami
Limonki wymyć i sparzyć wrzątkiem, pokroic w plasterki. Oliwę wraz z masłem zagrzać na patelni, aż zacznie siepienić, napoczątek podsmażyć szałwię i plasterki limonki. Wyjąć i odłożyć. Ułożyć na rozgrzanym tłuszczu filety, posypać solą i pieprzem. Smażyć z obu stron na złoto-brązowy kolor.Podając przyozdobić usmażonymi plastrami limonki i liśćmi szałwii.

Tagi:

karmazyn