katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Kotleciowa przekąska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kotlet mielony w nieco innym wydaniu.

Kotleciowa przekąska

Składniki:

Kotleciowa przekąska

 

 

Sposób przygotowania:

Kotleciowa przekąska
Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki. Przesmażyć na maśle razem z cebulą. Bułkę, przesmażone pieczarki z cebulą dodać do mięsa. Wbić jajko, doprawić do smaku solą i pieprzem. Zarobić masę. Formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rumiano. Podawać jako przekąskę z pomidorem, jajkiem i majonezem.