Kotlet po cygańsku

Schab « poprzedni | następny »
Danusia19671 - Przepis na: Kotlet po cygańsku offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1006
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Kotlet po cygańsku
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 6

Dobre kotlety na przyjęcie komunijne.


trudność: średne
czas:

Kotlet po cygańsku - SKŁADNIKI:

  • schab bez kości - 400 g
  • bułka tarta do obtoczenia
  • jajka - 2 szt
  • sól i pieprz ( do smaku)
  • pieczarki pokrojone w plasterki - 0,5 kg
  • cebula podsmażona -1 szt
  • listek laurowy-2 szt
  • wegeta (do smaku)
  • ser żółty - 4 plastry
  • tłuszcz do smażenia

Kotlet po cygańsku - PRZYGOTOWANIE:

Schab pokroić na 4 plastry, lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Panierować kotlety w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Kotlety smażyć z jednej strony na dobrze rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Pieczarki przełożyć na patelnię, dodać tłuszcz i smażyć . Do podsmażonych pieczarek dodać zrumienioną cebulę, wegetę, listek laurowy, sól i pieprz, dusić do odparowania wywaru z pieczarek. Na podsmażone z jednej strony kotlety nakładać pieczarki i plaster sera, smażyć pod przykryciem na wolnym ogniu, do rozpuszczenia się sera. Podawać z ziemniakami.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kotlet po cygańsku (strona 1 z 1)  
Henia

Henia
offline

2011-05-06 00:23
Daję 5 i zabieram do ulubionych!
Skomentuj
Oceń:
0
evita0007

evita0007
offline

2011-05-06 13:15
pyszne kotleciki mmm :-)
Skomentuj
Oceń:
0
goga591@wp.pl

goga591@wp.pl
offline

2011-10-09 13:54
Super, zrobię takie 5
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Zrazy ze schabu tradycyjne Schab duszony w sosie Roladki schabowe nadziewane
Schab pieczony do kanapek Schab pod jarmużową pierzynką Schabowe falbanki
Kotlety schabowe z papryką i dynią Schabik w śmietanowym sosie z podgrzybków Duszone kawałki schabowe
Bitki schabowe w sosie z suszonych borowików Schabowy z bazylią i suszonymi pomidorami Kotlety schabowe z boczniakami i serem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane