Kotlet po cygańsku

Schab « poprzedni | następny »
Danusia19671

Złoty Ekspert
Przepisy: 1047
zdjęcia: 1 z 2
Kotlet po cygańsku
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 6

Dobre kotlety na przyjęcie komunijne.


trudność: średnie
czas:

Kotlet po cygańsku - SKŁADNIKI:

  • schab bez kości - 400 g
  • bułka tarta do obtoczenia
  • jajka - 2 szt
  • sól i pieprz ( do smaku)
  • pieczarki pokrojone w plasterki - 0,5 kg
  • cebula podsmażona -1 szt
  • listek laurowy-2 szt
  • wegeta (do smaku)
  • ser żółty - 4 plastry
  • tłuszcz do smażenia

Kotlet po cygańsku - PRZYGOTOWANIE:

Schab pokroić na 4 plastry, lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Panierować kotlety w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Kotlety smażyć z jednej strony na dobrze rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Pieczarki przełożyć na patelnię, dodać tłuszcz i smażyć . Do podsmażonych pieczarek dodać zrumienioną cebulę, wegetę, listek laurowy, sól i pieprz, dusić do odparowania wywaru z pieczarek. Na podsmażone z jednej strony kotlety nakładać pieczarki i plaster sera, smażyć pod przykryciem na wolnym ogniu, do rozpuszczenia się sera. Podawać z ziemniakami.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kotlet po cygańsku (strona 1 z 1)  
Henia

Henia

2011-05-06 00:23
Daję 5 i zabieram do ulubionych!
Skomentuj
Oceń:
0
evita0007

evita0007

2011-05-06 13:15
pyszne kotleciki mmm :-)
Skomentuj
Oceń:
0
goga591@wp.pl

goga591@wp.pl

2011-10-09 13:54
Super, zrobię takie 5
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Schabowe plastry na kapuście kiszonej Roladki schabowe nadziewane Schabowy pod pierzynką
Pieczony schab  nadziany żurawinową wkładką Majerankowy schabowy w chrupkiej panierce  Kotlety schabowe w panierce z chleba
Schab po bałkańsku Schab gotowany w warzywnym bulionie podany z sosem Piersi w schabie
Domowa mielonka z kawałkami schabu  Schab pieczony w cydrze Nadziany nietradycyjny schabowy

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane