cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex II

Kotlety mielone z wołowiny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

mielone wołowe kotlety

Kotlety mielone z wołowiny

Składniki:

Kotlety mielone z wołowiny

 

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone z wołowiny
Ziemniaki obrać, umyć, zetrzeć na tarce o drobnych otworach. Mięso dwukrotnie zemleć. Do mięsa dodać starte ziemniaki, jajka, ciepłe mleko, doprawić do smaku solą i czarnym mielonym pieprzem. Z powstałej masy formować podłużne kotleciki, obtaczać je w bułce tartej, smażyć z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu wstawić kotlety na kilkanaście minut do nagrzanego piekarnika.

    Kotlety podawać z frytkami  i surówką.