Agnieszka 250897

Agnieszka 250897

Szef Kuchni
[Przepisów: 116]

kurczak po hindusku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kurczak po hindusku

Składniki:

kurczak po hindusku

 

Sposób przygotowania:

kurczak po hindusku
umyj pomidory pokrój na kawałki zmiksuj.cebule obierz z łusek podziel na ćwiartki i zmiksuj.piers z kurczaka opłucz osusz ręcznikiem papierowym pokrój na duże kawałki i przełóż do miseczki.w rondlu o grubym dnie rozgrzej 2-3 łyżki oleju.na gorącym tłuszczu wsyp kminek kurkume garam masala oraz chili i smaż mieszając ok.1 min.dodaj zmiksowane cebulę i podsmaż na złoty kolor.wlej masę pomidorową zamieszaj i duś na małym ogniu ok.5 min. sos przypraw pprzeciśniętym przez praske czosnkiem oraz posiekanym imbirem włóż piersi kurczaka wlej tyle gorącej wody aby zakryła mięso wrzuć kostki bulionowe i lekko posól potrawę.duś na małym ogniu 6-7 min.sos możesz przyprawić jogurtem naturalnym lub sokiem z cytryny,dzięki czemu będzie miał łagodniejszy smak.ryż ugotuj na sypko w osolonej wodzie .kurczaka w sosie podaj z ryżem.