Strona główna kwaśnica na żeberkach

kwaśnica na żeberkach

Kapuściane « poprzedni | następny »
szalonamonia

Srebrny Ekspert
Przepisy: 843
kwaśnica na żeberkach
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

tradycyjna kwaśnica na żeberkach z suszonymi grzybkami


trudność: łatwe
czas:

kwaśnica na żeberkach - SKŁADNIKI:

kwaśnica na żeberkach - PRZYGOTOWANIE:

Grzyby namoczyć, po czym pokroić w paski. Żeberka zalać zimna wodą, zagotować, oczyścić z szumowin. Dodoać oczyszczoną włoszczyznę i ugotować wywar(około 1,5 godziny aż mięso będzie miękkie). Ziemniaki obrać, pokroić na kawałki i dodac do wywaru na pół godziny przed końcem gotowania. Kapustę poszatkować, cebulę obrać i posiekać. W rondlu rozgrzać olej, podsmażyć na nim cebulę, dodac kapustę oraz grzyby wraz z wodą w której się moczyły, dusić razem około pół godziny. Z wywaru usunąć włoszczyznę i dodać kapustę wraz z grzybami, doprawić majerankiem, solą, pieprzem oraz obranym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do kwaśnica na żeberkach  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kapuściane
Kapuśniak z kiszonej kapusty Kapuśniak na ogonie wołowym Kapuśniak z drobiową wkładką
Kapuśniak na żeberkach Kapuśniak na kościach wędzonych Kapuśniak Eli na wędzonce
Kapuśniak rosołowy z drobiowymi pulpecikami Kremowy kapuśniak Kapuśniak na wędzonych kościach
Kapuśniak na bogato Kapuśniak z kiszonej kapusty Kapuśniak z kiszonej kapusty

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane