Strona główna kwaśnica na żeberkach

kwaśnica na żeberkach

Kapuściane « poprzedni | następny »
szalonamonia - Przepis na: kwaśnica na żeberkach offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 843
kwaśnica na żeberkach
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

tradycyjna kwaśnica na żeberkach z suszonymi grzybkami


trudność: łatwe
czas:

kwaśnica na żeberkach - SKŁADNIKI:

  • 0,5 kg kiszonej kapusty
  • 8 żeberek wieprzowych
  • włoszczyzna
  • 2,5 litra wody
  • kilka suszonych grzybów
  • 5 ziemniaków (dość dużych)
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oleju
  • sól
  • pieprz
  • majeranek

kwaśnica na żeberkach - PRZYGOTOWANIE:

Grzyby namoczyć, po czym pokroić w paski. Żeberka zalać zimna wodą, zagotować, oczyścić z szumowin. Dodoać oczyszczoną włoszczyznę i ugotować wywar(około 1,5 godziny aż mięso będzie miękkie). Ziemniaki obrać, pokroić na kawałki i dodac do wywaru na pół godziny przed końcem gotowania. Kapustę poszatkować, cebulę obrać i posiekać. W rondlu rozgrzać olej, podsmażyć na nim cebulę, dodac kapustę oraz grzyby wraz z wodą w której się moczyły, dusić razem około pół godziny. Z wywaru usunąć włoszczyznę i dodać kapustę wraz z grzybami, doprawić majerankiem, solą, pieprzem oraz obranym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do kwaśnica na żeberkach  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kapuściane
Kapuśniak z soczewicą na gęsinie Kapuśniak z papryką i majerankiem Zupa kapuściana z ziemniakami
Wielowarzywna z pieczonych wawrzyw Dietetyczna zupa kapuściana  Kapuśniak z białej kapusty ze świeżymi pomidorami
Jarski kapuśniak Jarski kapuśniak z soczewicą Tłuściutki kapuśniaczek
Zupa z kalafiora i kapusty Kapuśniak wg Gosi Kapuśniak Eli z młodej kapusty

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane