Strona główna kwaśnica na żeberkach

kwaśnica na żeberkach

Kapuściane « poprzedni | następny »
szalonamonia - Przepis na: kwaśnica na żeberkach offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 843
kwaśnica na żeberkach
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

tradycyjna kwaśnica na żeberkach z suszonymi grzybkami


trudność: łatwe
czas:

kwaśnica na żeberkach - SKŁADNIKI:

  • 0,5 kg kiszonej kapusty
  • 8 żeberek wieprzowych
  • włoszczyzna
  • 2,5 litra wody
  • kilka suszonych grzybów
  • 5 ziemniaków (dość dużych)
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oleju
  • sól
  • pieprz
  • majeranek

kwaśnica na żeberkach - PRZYGOTOWANIE:

Grzyby namoczyć, po czym pokroić w paski. Żeberka zalać zimna wodą, zagotować, oczyścić z szumowin. Dodoać oczyszczoną włoszczyznę i ugotować wywar(około 1,5 godziny aż mięso będzie miękkie). Ziemniaki obrać, pokroić na kawałki i dodac do wywaru na pół godziny przed końcem gotowania. Kapustę poszatkować, cebulę obrać i posiekać. W rondlu rozgrzać olej, podsmażyć na nim cebulę, dodac kapustę oraz grzyby wraz z wodą w której się moczyły, dusić razem około pół godziny. Z wywaru usunąć włoszczyznę i dodać kapustę wraz z grzybami, doprawić majerankiem, solą, pieprzem oraz obranym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do kwaśnica na żeberkach  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kapuściane
Włoski kapuśniaczek z papryką Kapuśniak z soczewicą na gęsinie Kapuśniak z papryką i majerankiem
Zupa kapuściana z ziemniakami Wielowarzywna z pieczonych wawrzyw Dietetyczna zupa kapuściana
 Kapuśniak z białej kapusty ze świeżymi pomidorami Jarski kapuśniak Jarski kapuśniak z soczewicą
Tłuściutki kapuśniaczek Zupa z kalafiora i kapusty Kapuśniak wg Gosi

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane