Strona główna Kwaśnica na żeberku z boczkiem, kiełbasą

Kwaśnica na żeberku z boczkiem, kiełbasą

jarek-energy - Przepis na: Kwaśnica na żeberku z boczkiem, kiełbasą offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 79
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Kwaśnica na żeberku z boczkiem, kiełbasą
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 18

Doskonała goralska zupa na dolegliwości dnia poprzedniego:)


trudność: łatwe
czas:

Kwaśnica na żeberku z boczkiem, kiełbasą - SKŁADNIKI:

  • Kawałek żeberka wieprzowego
  • Kawałek kielbasy swojskiej
  • Kawałek boczku gotowanego
  • Kapusta kiszona ok 40dkg
  • Pół kilo ziemniaków
  • garść suszonyh grzybow
  • marchewka
  • lść laurowy
  • ziele angielskie
  • pieprz
  • sól
  • majeranek

Kwaśnica na żeberku z boczkiem, kiełbasą - PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę , marchewkę ścieramy na grubej tarce , do garnka z wodą wkładamy żeberko kielbasę i boczek pokrojone w kosteczke ,dodajemy liśc laurowy , kilka ziaren iela angielskiego , pieprz , isol orazgarśc suszonych grzybow , osobiscie ich nie mocze wolę jak są twardsze podczas jedzenia- gotujemy az mięsko będzie aldente , dokladamy wtedy ziemniaki i gotujemy aż bedą miękkie i dodajemy kapuste kiszoną , jesli wstążki kapusty sa dlugie możemy je przekroic ale nie odciskamy , gotujemy jeszcze ok 20 minut , doprawiamy dobrze pieprzem i dodajemy garść startego w dłoni majeranku , podajemy gorącą - życzę smacznego:)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kwaśnica na żeberku z boczkiem, kiełbasą (strona 1 z 2)  
Gość

wlooo
gość

2008-10-27 20:12
bylo bardzo smaczne polecam innym zeby sprubowali
Skomentuj
Oceń:
0
Justyna33

Justyna33
offline

2008-11-17 19:16
lubię takie zupki:)
Skomentuj
Oceń:
0
pusieczek2@wp.pl

pusieczek2@wp.pl
offline

2008-12-08 15:40
szukałam kapuśniaku,znalazłam Twoją kwaśnicę,zrobiłam jest przepyszna gorąco polecam;))
Skomentuj
Oceń:
0
Magdusia1312

Magdusia1312
offline

2008-12-15 16:11
Po góralsku, :)
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

kwaśniok
gość

2009-01-05 20:49
Tak kwaśnicy żech szukoł.Jutro byda robił.
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

Sylwia
gość

2009-01-08 13:21
Właśnie wcinam!! PYCHA
Ja kapustę wcześniej chwilkę podgotowałam osobno
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

gosposia
gość

2009-01-20 15:09
muszę wypróbować.jeszcze nie jadłam.
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

j
gość

2009-01-23 16:12
nie "aldente" lecz "al dente"i tego rodzaju okreslenia uzywa sie mowiac o stopniu gotowania makaranu lub ryzu.... mieso moze byc: ben cotto lub al sangue....
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

bizon
gość

2009-02-06 19:16
jaka kielbaske
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

Sylwiaaa
gość

2009-02-13 18:34
Przepyszna, bardzo dziękuję za przepis. Zagości na naszym stole na stałe!!! :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Jarski pasztet z dynią Kurczak w sosie brokułowym podany z ryżem Pyszna karpatka Eli
Placuszki z twarogu Conchiglioni z łopatką pod beszamelem Makaronowe muszle zapiekane w sosie pomidorowym
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym Kotleciki drobiowe z czerwoną soczewicą Kurczak w sosie curry z pieczonymi paprykami
Pierogi z twarogiem i ziemniakami Kotlety parówkowo jajeczne Naleśniki o smaku migdałowym

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane