Strona główna Kwaśnica na żeberku z boczkiem, kiełbasą

Kwaśnica na żeberku z boczkiem, kiełbasą

jarek-energy - Przepis na: Kwaśnica na żeberku z boczkiem, kiełbasą

Mistrz Kuchni
Przepisy: 79
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Kwaśnica na żeberku z boczkiem, kiełbasą
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 18

Doskonała goralska zupa na dolegliwości dnia poprzedniego:)


trudność: łatwe
czas:

Kwaśnica na żeberku z boczkiem, kiełbasą - SKŁADNIKI:

  • Kawałek żeberka wieprzowego
  • Kawałek kielbasy swojskiej
  • Kawałek boczku gotowanego
  • Kapusta kiszona ok 40dkg
  • Pół kilo ziemniaków
  • garść suszonyh grzybow
  • marchewka
  • lść laurowy
  • ziele angielskie
  • pieprz
  • sól
  • majeranek

Kwaśnica na żeberku z boczkiem, kiełbasą - PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę , marchewkę ścieramy na grubej tarce , do garnka z wodą wkładamy żeberko kielbasę i boczek pokrojone w kosteczke ,dodajemy liśc laurowy , kilka ziaren iela angielskiego , pieprz , isol orazgarśc suszonych grzybow , osobiscie ich nie mocze wolę jak są twardsze podczas jedzenia- gotujemy az mięsko będzie aldente , dokladamy wtedy ziemniaki i gotujemy aż bedą miękkie i dodajemy kapuste kiszoną , jesli wstążki kapusty sa dlugie możemy je przekroic ale nie odciskamy , gotujemy jeszcze ok 20 minut , doprawiamy dobrze pieprzem i dodajemy garść startego w dłoni majeranku , podajemy gorącą - życzę smacznego:)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kwaśnica na żeberku z boczkiem, kiełbasą (strona 1 z 2)  
Gość

wlooo
gość

2008-10-27 20:12
bylo bardzo smaczne polecam innym zeby sprubowali
Skomentuj
Oceń:
0
Justyna33

Justyna33
offline

2008-11-17 19:16
lubię takie zupki:)
Skomentuj
Oceń:
0
pusieczek2@wp.pl

pusieczek2@wp.pl
offline

2008-12-08 15:40
szukałam kapuśniaku,znalazłam Twoją kwaśnicę,zrobiłam jest przepyszna gorąco polecam;))
Skomentuj
Oceń:
0
Magdusia1312

Magdusia1312
offline

2008-12-15 16:11
Po góralsku, :)
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

kwaśniok
gość

2009-01-05 20:49
Tak kwaśnicy żech szukoł.Jutro byda robił.
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

Sylwia
gość

2009-01-08 13:21
Właśnie wcinam!! PYCHA
Ja kapustę wcześniej chwilkę podgotowałam osobno
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

gosposia
gość

2009-01-20 15:09
muszę wypróbować.jeszcze nie jadłam.
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

j
gość

2009-01-23 16:12
nie "aldente" lecz "al dente"i tego rodzaju okreslenia uzywa sie mowiac o stopniu gotowania makaranu lub ryzu.... mieso moze byc: ben cotto lub al sangue....
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

bizon
gość

2009-02-06 19:16
jaka kielbaske
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

Sylwiaaa
gość

2009-02-13 18:34
Przepyszna, bardzo dziękuję za przepis. Zagości na naszym stole na stałe!!! :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Pierogi z kapustą i pieczarkami Kapuściany kociołek Kakaowe placuszki z jabłkami
Bakłażan faszerowany Eli Kalarepa Eli faszerowana krupniokiem Czosnkowe grzanki Eli z ratatuj
Placki ziemniaczane z bułką tartą Leczo wg Zub3r'a Leczo warzywne z kiełbasą
Pierogi z jagodami i migdałami Wątróbka z jabłkami Zupa warzywna z pomidorami

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane