Ania Hosz

Ania Hosz

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 166]

Książka Kucharska: Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

Łazanki z kapustą, grzybami i mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Grzyby umyć i obgotować - wyjąć i posiekać. Wrzuci ponownie do wywaru i gotować razem z pokrojoną kapustą. Doprawić solą i sosem sojowym...

Łazanki z kapustą, grzybami i mięsem

Składniki:

Łazanki z kapustą, grzybami i mięsem

  • Kapusta biała- 1/2 główki,
  • makaron łazanki- 50 dkg,
  • grzyby suszone- 20 gr,
  • mięso mielone wieprzowe- 30 dkg,
  • sos sojowo- grzybowy- 2 łyżki,
  • sos sojowy jasny- 1 łyżka,
  • cebula- 2 szt,
  • czosnek- 1 ząbek,
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku,
  • olej do smażenia.

Sposób przygotowania:

Łazanki z kapustą, grzybami i mięsem

Grzyby umyć i obgotować 15 minut- wyjąć i posiekać. Wrzuci ponownie do wywaru i gotować razem z pokrojoną kapustą. Doprawić solą i sosem sojowo- grzybowym. Na patelni podgrzać olej, dodać przeciśnięty czosnek i obsmażyć mięso. W garnku , w osolonej wodzie ugotować łazanki al dente. Odcedzić, dorzucić ugotowaną na miękko kapustę z grzybami oraz mięso. Zeszklić cebulkę na oleju i dołożyć do potrawy. Przyprawić do smaku, sosem sojowym jasnym, solą oraz pieprzem, przemieszać i gotowe. Smacznego.