Strona główna Łazanki z kapustą, grzybami i mięsem

Łazanki z kapustą, grzybami i mięsem
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

Ania Hosz

Mistrz Kuchni
Przepisy: 161
zdjęcia: 1 z 1
Łazanki z kapustą, grzybami i mięsem
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Grzyby umyć i obgotować - wyjąć i posiekać. Wrzuci ponownie do wywaru i gotować razem z pokrojoną kapustą. Doprawić solą i sosem sojowym...


trudność: łatwe
czas:

Łazanki z kapustą, grzybami i mięsem - SKŁADNIKI:

  • Kapusta biała- 1/2 główki,
  • makaron łazanki- 50 dkg,
  • grzyby suszone- 20 gr,
  • mięso mielone wieprzowe- 30 dkg,
  • sos sojowo- grzybowy- 2 łyżki,
  • sos sojowy jasny- 1 łyżka,
  • cebula- 2 szt,
  • czosnek- 1 ząbek,
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku,
  • olej do smażenia.

Łazanki z kapustą, grzybami i mięsem - PRZYGOTOWANIE:

Grzyby umyć i obgotować 15 minut- wyjąć i posiekać. Wrzuci ponownie do wywaru i gotować razem z pokrojoną kapustą. Doprawić solą i sosem sojowo- grzybowym. Na patelni podgrzać olej, dodać przeciśnięty czosnek i obsmażyć mięso. W garnku , w osolonej wodzie ugotować łazanki al dente. Odcedzić, dorzucić ugotowaną na miękko kapustę z grzybami oraz mięso. Zeszklić cebulkę na oleju i dołożyć do potrawy. Przyprawić do smaku, sosem sojowym jasnym, solą oraz pieprzem, przemieszać i gotowe. Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Łazanki z kapustą, grzybami i mięsem (strona 1 z 1)  
Barbara Malafouris

Barbara Malafouris

2010-11-15 20:00
Lazanki to moje ulubione danie :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Fusion
Focaccia z pomidorkami i oregano Makaron w "indyjskim" sosie Leczo z zielonej papryki i pieczarek
Leczo z dynią Hokkaido Pstrąg teriyaki z sałatką z mango Omlet dietetyczny z twarożkiem
 Marchewkowe kotleciki Letnie leczo warzywne Eintopf z kapustą, cukinią i kalrepą
Bób z makaronem i serem Kurczak ogórkowy Spaghetti pełnoziarniste z cukinią

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane