paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Leczo na zimę do słoików

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Leczo, które można przygotować jesienią i przełożyć do słoików. Później wystarczy podsmażyć mięso wymieszać z leczo i podawać z ryżem.

Leczo na zimę do słoików Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leczo na zimę do słoików

 

Sposób przygotowania:

Leczo na zimę do słoików
Pokrojoną w dużą kostkę cebulę podsmażyć na oleju a następnie wymieszać do smaku z przyprawami. Do cebuli dodać pokrojoną w kostkę paprykę i chwilę razem smażyć.

Marchew obrać i pokroić w talarki dodać do cebuli z papryką, dodać również sparzone, obrane i pokrojone pomidory. 'Całość dusić około 50 minut.

Obraną cukinię ze skóry i pozbawioną ją nasion kroimy w kostkę i dodajemy do warzyw. Wlać przecier i gotować do miękkości warzyw.

Leczo przełożyć do słoików, zakręcić, pasteryzować około 15 minut.
Leczo na zimę do słoików
Do cebuli dodać pokrojoną w kostkę paprykę i chwilę razem smażyć.
Leczo na zimę do słoików
Marchew obrać i pokroić w talarki dodać do cebuli z papryką,
Leczo na zimę do słoików
Obraną cukinię ze skóry i pozbawioną ją nasion kroimy w kostkę i dodajemy do warzyw.
Leczo na zimę do słoików
Wlać przecier i gotować do miękkości warzyw.Leczo przełożyć do słoików, zakręcić, pasteryzować około 15 minut.