Łosoś pieczony
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Jaja, przystawki i dodatki na Wielkanoc

Babcia Halinka - autor przepisu Łosoś pieczony offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Łosoś pieczony
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 17

Łosoś pieczony : Do żaroodpornego naczynia włożyć masło, wstawić do nagrzanego piekarnika (190 st),


trudność: łatwe
czas:

Łosoś pieczony - SKŁADNIKI:

  • 2 łyżki masła
  • 1 kg filetów z łososia, dorsza lub karpia
  • 2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • 1 cebula pokrajana na talarki
  • 1 rozkruszony listek laurowy
  • 1 szkl śmietanki

Łosoś pieczony - PRZYGOTOWANIE:

Do żaroodpornego naczynia włożyć masło, wstawić do nagrzanego piekarnika (190 st), masło rozgrzać. Ułożyć filety pokrajane na porcje na gorącym maśle, posypać solą i pieprzem. Plasterki cebuli położyć wokół ryby, posypać rozkruszonym listkiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika (190 st) piec 15 minut, polać śmietaną i piec 25 minut polewając 2-3 razy. Podawać Łosoś pieczony na gorąco z ziemniakami.



Komentarze do Łosoś pieczony (strona 1 z 1)  
Magdusia1312

Magdusia1312
offline

2008-12-03 20:16
mmmm...pychotka
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

mariola
gość

2008-12-06 11:27
pychotka...super
Skomentuj
Oceń:
0
PaniTereska

PaniTereska
offline

2008-12-30 11:34
wspaniale wygląda, a smakuje pewnie jeszcze lepiej
Skomentuj
Oceń:
0
Arjuna

Arjuna
offline

2009-01-27 16:12
bardzo smaczne :)
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

fornetka
gość

2009-02-12 21:48
napewno smaczne
Skomentuj
Oceń:
0
gosiczek821

gosiczek821
offline

2010-03-18 11:27
uwielbiam łososia,to musi być super:)
Skomentuj
Oceń:
0
Mikrula

Mikrula
offline

2011-03-05 20:17
Tez zaliczam sie do wielbicieli lososia.Pycha!
Skomentuj
Oceń:
0
moli

moli
offline

2011-03-22 20:10
.... napewno wyprobuje 5 !!!
Skomentuj
Oceń:
0
marysia1

marysia1
offline

2009-02-04 16:18
mam pytanie: piec w odkrytym naczyniu czy przykryć?
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

PrezeS
gość

2011-09-28 14:34
marysia1 napisał(a):

mam pytanie: piec w odkrytym naczyniu czy przykryć?mam pytanie: piec w odkrytym naczyniu czy przykryć?


przykryć
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Tort urodzinowy Mariel Rumiane ślimaczki  Świderki w sosie z kiełbasą i kukurydzą
Prosty baranek wielkanocny Jogurtowe placki otrębowe z bananem i jabłkiem Koszyczki z czosnkiem niedźwiedzim
Pasztet z szynki z warzywami Świąteczne ciastka przekładane marmoladą Zapiekany pasztet z mięs mieszanych
Ryżowa niespodzianka Łopatka marynowana w chilli Sałatka ananasowa ze słoneczniczek
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane