Sposób przygotowania:
Łosoś na cukinii.Ciasto rozmrażamy. Cukinie kroimy w plastry. Cebulę drobno siekamy. Rozgrzewamy olej, rumienimy cukinie, dodajemy cebulę, krótko podsmażamy. Oprószamy solą i pieprzem.Rybę kroimy w kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny. Jajka mieszamy ze śmietaną, przyprawiamy solą i pieprzem. Płaty ciasta kładziemy jeden na drugim, rozwałkowujemy na cienki placek. Ciastem wykładamy dno i brzeg natłuszczonej formy. Nakłuwamy widelcem, posypujemy bułką.Rozkładamy cukinię i łososia, polewamy śmietaną. Posypujemy startym serem. Pieczemy 40-45 min.
Pyza
mamqa
Właśnie to samo przyszło mi do głowy... z tym że popatrzyłam uważnie i tam jest pokrojony łosoś wędzony na tym z przepisu, a pod cukinią chyba melon... nie wiem czy jadalne bo w cukinii lubuje się mój mąż nie ja, ale wygląda elegancko :)