czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Mannowiec

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

To ciasto to bardzo Smaczna odmiana.

Mannowiec

Składniki:

Mannowiec

 

  • CIASTO:
  • 2i1/2 szkl. mąki,
  • niepełna szkl. cukru pudru,
  • łyżeczka miodu,
  • 1/5 kost. margaryny,
  • 3 jaja,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 3 łyżki śmietany.

 

 

  • DODATKOWO:
  • słoik dżemu,
  • polewa czekoladowa.

Sposób przygotowania:

Mannowiec
1. Wszystkie składniki połączyć, wyrobić ciasto i podzielić na 3 części. Każdą piec ok. 15 min w temp. 170 st.

2. Mleko zagotować, wsypać kaszkę, ostudzić. Margarynę utrzeć z pudrem i cukrem waniliowym. Stopniowo dodawać kaszkę.

3. Na 1 ciasto wyłożyć krem, położyć 2 ciasto, rozsmarować dżem,położyć 3 blat ciasta. Przykryć folią aluminiową i odstawić na 1 dzień. Polać polewą.