Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Marynowane kotlety schabowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Inna odsłona tradycyjnego kotleta schabowego.

Marynowane kotlety schabowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Marynowane kotlety schabowe

 

Sposób przygotowania:

Marynowane kotlety schabowe
Do moździerza przełożyć kumin rzymski, gorczycę, płatki papryki, kolendrę i zioła. Wszystkie przyprawy dokładnie utrzeć. Utarte przyprawy przełożyć do miseczki. Dodać do nich sól i 3 łyżki oleju, dokładnie wymieszać. Plastry schabu cienko rozbić tłuczkiem. Kotlety pokryć przygotowaną marynatą i odłożyć do lodówki na ok. 1 godzinę. Jajko wbić do miseczki, rozbełtać i dokładnie wymieszać z mlekiem. Zamarynowane kotlety obtaczać w mące, zamaczać w jajku, a następnie obtaczać w bułce tartej. Kłaść je na rozgrzany na patelni olej. Smażyć na rumiano z obu stron.
Marynowane kotlety schabowe
Marynata przygotowana z utartych przypraw i oleju.
Marynowane kotlety schabowe
Plastry schabu cienko rozbite tłuczkiem.
Marynowane kotlety schabowe
Kotlety schabowe dokładnie pokryte przygotowaną marynatą.
Marynowane kotlety schabowe
Zamarynowane kotlety w panierce smażone na oleju.