Medaliony z indyka

kotekbehemotek - Przepis na: Medaliony z indyka offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 744
Medaliony z indyka
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Wspaniałe i smaczne danie niestety kurki to często towar deficytowy.


trudność: łatwe
czas:

Medaliony z indyka - SKŁADNIKI:

Medaliony z indyka - PRZYGOTOWANIE:

Pieczemy krokiety, gotujemy brokuły. Piersi indyka kroimy na 12 plasterków i każdy z nich zawijamy w plasterek boczku.Doprawiamy solą i pieprzem a następnie smażymy po 5 minut z każdej strony na oleju.Na tłuszcz pozostały ze smażenia mięsa wykładamy kurki, pokrojone na ćwiartki pieczarki oraz pokrojona na słupki cebulę.Smażymy 5 minut a następnie dodajemy brokuły.Wlewamy mąkę ze śmietaną , zagotowujemy i przyprawiamy czarnym pieprzem oraz solą do smaku. Podajemy krokiety , mięso oraz jarzynkę w sosie razem na jednym talerzu. Na gorąco.Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Medaliony z indyka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Indyk
Sznycle z indyka w sosie serowo-porowym Filet z indyka pod sosem marchwiowo-pomidorowym Pieczeń z indyka z kaszą jaglaną i szpinakiem
Szaszłyki czosnkowe Podudzia pieczone Stek z indyka z ziemniaczkami i fasolką
Dietetyczne pulpety Pierś z indyka z szałwią i mozzarellą Potrawka z indyka i młodą marchewką
Pierś z indyka w sosie Tymiankowe "sznycle" z indyka Sataye z indyka marynowane w szafranowym aioli

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane