Medaliony z indyka

kotekbehemotek - Przepis na: Medaliony z indyka offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 744
Medaliony z indyka
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Wspaniałe i smaczne danie niestety kurki to często towar deficytowy.


trudność: łatwe
czas:

Medaliony z indyka - SKŁADNIKI:

Medaliony z indyka - PRZYGOTOWANIE:

Pieczemy krokiety, gotujemy brokuły. Piersi indyka kroimy na 12 plasterków i każdy z nich zawijamy w plasterek boczku.Doprawiamy solą i pieprzem a następnie smażymy po 5 minut z każdej strony na oleju.Na tłuszcz pozostały ze smażenia mięsa wykładamy kurki, pokrojone na ćwiartki pieczarki oraz pokrojona na słupki cebulę.Smażymy 5 minut a następnie dodajemy brokuły.Wlewamy mąkę ze śmietaną , zagotowujemy i przyprawiamy czarnym pieprzem oraz solą do smaku. Podajemy krokiety , mięso oraz jarzynkę w sosie razem na jednym talerzu. Na gorąco.Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Medaliony z indyka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Indyk
Pierś z indyka z kalarepką i ryżem Siekane indycze kotleciki z oscypkiem i dymką Gulaszowe z indyka w lubczykowym sosie
Sznycle z indyka w otrębach wg Zub3r'a Cevapcici z indyka Szaszłyki z indyka z kiełkami
Potrawka z indyka z cukinią Szynka z indyka z szynkowara Taco z indykiem i pomidorem
Quiche z indykiem i burakami Sznycle z indyka w sosie serowo-porowym Filet z indyka pod sosem marchwiowo-pomidorowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane