Siedlce

Siedlce

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 414]

Meksykański omlet

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybkie jedzonko po meksykańsku

Meksykański omlet

Składniki:

Meksykański omlet

 

  • posiekana papryczka chili
  • posiekane pomidory
  • podsmażona mielona wołowina
  • pół puszki czerwonej fasoli
  • masło
  • niewielka ilość mleka
  • 1 łyżka mąki
  • sól, pieprz
  • 3 jaja

Sposób przygotowania:

Meksykański omlet
Białka wraz z solą ubijamy na sztywno. Do żółtek dodajemy mąkę i ubijamy widelcem. Delikatnie wlewamy żółtka do białek i mieszamy. Smażymy na maśle. W głębokim naczyniu mieszamy ze sobą pomidory z pieprzem, chili, fasolą, podsmażoną wołowiną i wykładamy na nasz omlet. Po czym podsmażamy .