motyl87

motyl87

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Miodowe piersi z kurczaka.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kurczak w miodzie pitnym, łatwe i smaczne danie

Miodowe piersi z kurczaka.

Składniki:

Miodowe piersi z kurczaka.

 

Sposób przygotowania:

Miodowe piersi z kurczaka.
Filety z kurczaka umyć i lekko rozbić. Oprószyć solą i pieprzem. Mięso podrumienić na oleju z masłem. Dodać posiekaną cebulę i zeszklić. Do mięsa i cebulki wlać miód i starannie wymieszać. Całość dusić około 15 minut. Doprawić i zabielić śmietaną. Dusić jeszcze około 5 minut. Umyte jabłka, obrać i pokroić w ósemki. Usunąć nasionka. Skropić olejem i posypać cukrem. Lekko zarumienić. Jabłka podawać do mięsa.