Pasztet świąteczny
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Smaczne mięsa na Boże Narodzenie

peggi - Przepis na: Pasztet świąteczny offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 173
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Pasztet świąteczny
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Święta bez takiego pasztetu nie są świętami.


trudność: łatwe
czas:

Pasztet świąteczny - SKŁADNIKI:

Pasztet świąteczny - PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie mięsa (poza wątróbką), seler, por, przypaloną cebulę, listek laurowy oraz ziarna pieprzu wkładamy do dużego garnka, zalewamy 500 ml wody i gotujemy do miękkości.. Następnie dodajemy wątróbkę, pokrojoną bułkę i gotujemy przez kolejne 20 minut. Studzimy, a po wystudzeniu wyjmujemy kości. Ugotowane mięso mielimy dwukrotnie, a następnie doprawiamy jajkami, solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Tak przygotowane mięso wykładamy do foremek wyłożonych papierem. Pieczemy w temperaturze 200 - 220 stopni przez 60 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pasztet świąteczny (strona 1 z 1)  
edytaha

edytaha
offline

2012-11-20 21:57
Chętnie skosztowałabym Twojego pasztetu, bo wygląda bardzo apetycznie :)
Skomentuj
Oceń:
0
peggi

peggi
offline

2012-11-21 18:00
edytaha napisał(a):

Chętnie skosztowałabym Twojego pasztetu, bo wygląda bardzo apetycznie :)


Wychodzi go bardzo dużo więc jest czym częstować ;-)
Skomentuj
Oceń:
0
edytaha

edytaha
offline

2012-11-21 18:08
peggi napisał(a):

edytaha napisał(a):

Chętnie skosztowałabym Twojego pasztetu, bo wygląda bardzo apetycznie :)


Wychodzi go bardzo dużo więc jest czym częstować ;-)

Czuję się zaproszona :)
Skomentuj
Oceń:
1
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Dyniowe pankejki Zupa krem z dyni Kotlety z jajek
Makaron z kurczakiem, szpinakiem i pieczarkami Gołąbki w panierce Kalafior pod beszamelem
Jesienny pstrąg Racuchy dyniowe Knedle ze śliwkami
Makaron z kurczakiem i dynią Proziaki z bieszczad Placki z dyni z sezamem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane