Pasztet świąteczny
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Smaczne mięsa na Boże Narodzenie

peggi offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 173
zdjęcia: 1 z 3
Pasztet świąteczny
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Święta bez takiego pasztetu nie są świętami.


trudność: łatwe
czas:

Pasztet świąteczny - SKŁADNIKI:

Pasztet świąteczny - PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie mięsa (poza wątróbką), seler, por, przypaloną cebulę, listek laurowy oraz ziarna pieprzu wkładamy do dużego garnka, zalewamy 500 ml wody i gotujemy do miękkości.. Następnie dodajemy wątróbkę, pokrojoną bułkę i gotujemy przez kolejne 20 minut. Studzimy, a po wystudzeniu wyjmujemy kości. Ugotowane mięso mielimy dwukrotnie, a następnie doprawiamy jajkami, solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Tak przygotowane mięso wykładamy do foremek wyłożonych papierem. Pieczemy w temperaturze 200 - 220 stopni przez 60 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pasztet świąteczny (strona 1 z 1)  
edytaha

edytaha
offline

2012-11-20 21:57
Chętnie skosztowałabym Twojego pasztetu, bo wygląda bardzo apetycznie :)
Skomentuj
Oceń:
0
peggi

peggi
offline

2012-11-21 18:00
edytaha napisał(a):

Chętnie skosztowałabym Twojego pasztetu, bo wygląda bardzo apetycznie :)


Wychodzi go bardzo dużo więc jest czym częstować ;-)
Skomentuj
Oceń:
0
edytaha

edytaha
offline

2012-11-21 18:08
peggi napisał(a):

edytaha napisał(a):

Chętnie skosztowałabym Twojego pasztetu, bo wygląda bardzo apetycznie :)


Wychodzi go bardzo dużo więc jest czym częstować ;-)

Czuję się zaproszona :)
Skomentuj
Oceń:
1
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Świąteczna rolada z boczku Lniane naleśniki z pomidorami Pieczony dorsz z małymi cukiniami i pesso
Parówkowe wianuszki Łopatka duszona Eli z wędzoną papryką Babeczki omleciki z kremem karmelowym
Pularda ze smardzami Karmelki z musem jabłkowym Grzybowo-ziemniaczana zupa krem Eli
Mielona pieczeń wieprzowa z pieczoną dynią Pieczarki z kiełbasą w sosie śmietanowym Sałatka brokułowa z kurczakiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane