Dark Chocolate

Dark Chocolate

Starszy Kucharz
[Przepisów: 49]

Pasztet z kaczki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nie będę się rozwodzić nad jego smakiem. Przekonaj się sam :)

Pasztet z kaczki

Składniki:

Pasztet z kaczki

 

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z kaczki

Jeśli chcesz przyrządzić pasztet z kaczki należy:

Kaczkę podzielić na części, oczyścić i ugotować z cebulą i liściem laurowym, aż do momentu, gdy mięso będzie łatwo odchodzić od kości. Usunąć kości i liść laurowy i cebulę. Przekręć przez maszynkę mięso, selera, 1 cebulę, pieczarki, czerstwe pieczywo (po wcześniejszym namoczeniu). Dopraw do smaku i umieść w natłuszczonej i obsypanej tartą bułką formie. Na wierzch połóż plastry boczku. Piecz około 1 ½ godziny w temperaturze 250 stopni Celsjusza. Smacznego!