msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Pieczarki faszerowane.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Idealne na przekąskę, ale i jako danie obiadowe także.

Pieczarki faszerowane.

Składniki:

Pieczarki faszerowane.

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki faszerowane.
Kapelusze pieczarek opłukać i dobrze osuszyć (nie obierać).Suche posolić z obydwu stron i odstawić blaszkami w dół na ok.15 minut. Jajka roztrzepać z solą,pieprzem ziołowym i rozmarynem.Pieczarki panierować z bułce tartej,jajku i jeszcze raz z bułce tartej.Smażyć w sporej ilości oleju.Po usmażeniu są smaczne i chrupiące, kolejnego dnia zaś są mięciutkie i równie pyszne.