michal1995

michal1995

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 112]

Pieczeń rzymska 3

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Aromatyczna pieczeń dzięki dodatkowi kminu rzymskiego

Pieczeń rzymska 3 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pieczeń rzymska 3

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń rzymska 3
Bułkę czerstwą namoczyć w wodzie a następnie odcisnąć. Do mięsa mielonego dodać wszystkie przyprawy oraz 2 jajka, natkę pietruszki, czosnek, drobno posiekaną cebulę i bułkę tartą. Masę dokładnie wyrobić. Pozostałe 3 jajka ugotować na twardo i obrać. Formę wyłożyć papierem do pieczenia a następnie przełożyć połowę masy mielonej przełożyć do formy następnie ułożyć jajka a następnie pozostałą masę mieloną, oprószyć bułką tartą. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na godzinę. W tym czasie przygotować sos masło rozpuścić na patelni dodać mąkę dokładnie wymieszać a następnie wlewać powoli mleko, mieszać aż powstanie gładki sos, następnie do sosu dolać sok który się wytworzył podczas pieczenia pieczeni, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami oraz z sosem.
Pieczeń rzymska 3
Do masy dodać wszystkie składniki i dokładnie wymieszać
Pieczeń rzymska 3
Następnie do formy przełożyć połowę farszu na to wyłożyć jajka