kasnaj

kasnaj

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 189]

Pieczony dorsz 4

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pieczony dorsz w panierce podawany z kaszą gryczaną.

Pieczony dorsz 4 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczony dorsz 4

 

Sposób przygotowania:

Pieczony dorsz 4
Zaczynamy od filetu który w naszym przypadku odmrażamy i odsączamy z nadmiaru wody. Przygotowujemy panierkę zaczynając od rozbicia jajka do głębokiego talerza i dodajemy przyprawy, pieprz , sól , kurkumę , przyprawę do ryb. Każdy z filetów zanurzamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej obustronnie i kładziemy je na rozgrzanej patelni , piec na małym ogniu. W między czasie gotujemy woreczek kaszy . Wykładamy wszystko na talerz i gotowe . Smacznego
Pieczony dorsz 4
Rozmrożone i poporcjowane filety z dorsza .
Pieczony dorsz 4
Przyprawy potrzebne do nadania wyjątkowego smaku .
Pieczony dorsz 4
Filet z dorsza panierowany w jajku z przyprawami .
Pieczony dorsz 4
Filety z dorsza pieczone na małym ogniu .