Strona główna Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
zdjęcia: 1 z 1
Pierogi z kapustą i grzybami
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 5

Przygotować farsz: grzyby opłukać, namoczyć na noc, ugotować w tej samej wodzie, w której się moczyły...


trudność: łatwe
czas:

Pierogi z kapustą i grzybami - SKŁADNIKI:

Pierogi z kapustą i grzybami - PRZYGOTOWANIE:

Przygotować farsz: grzyby opłukać, namoczyć na noc, ugotować w tej samej wodzie, w której się moczyły, odcedzić i posiekać. Cebule obrać, pokroić w drobna kostkę i zeszklić na oleju. Kapustę posiekać, dodać cebule, grzyby z wywarem i dusić ok. 45 min. Odcedzić nadmiar wywaru, ostudzić, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać jajko i wymieszać. Przygotować ciasto: z mąki, jaja, soli i 3 szklanek wody zagnieść miękkie ciasto. Rozwałkować podsypując mąką. Wykrawać szklanką krążki. Na każdy nakładać łyżeczkę farszu. Zlepiać mocno brzegi pierogów. Wrzucać partiami na posolony wrzątek gotować 3 - 5 min. od wypłynięcia na powierzchnie. Podawać polane gorącym olejem ze zrumienioną cebulką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pierogi z kapustą i grzybami (strona 1 z 1)  
Gość

Graza
gość

2008-12-18 20:06
Aż 3!!! szklanki wody????
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

szef
gość

2008-12-20 16:38
dobre...........hahahahahah - 3 szklanki wody........
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

gospodyni
gość

2008-12-21 11:56
jak dodasz do 2 szklanek mąki trzy szklanki wody to będziesz mieć lejące się ciasto. więc wałek nie będzie potrzebny.
Skomentuj
Oceń:
0
sandra200

sandra200

2008-11-04 16:30
uwielbiam pierogi tylko ja podaje je ze stopioną słoniną,ale teraz spróbuje ze zrumienioną cebulą na pewno też jest pyszne,dzięki;
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

Marceli
gość

2008-12-21 17:40
witaj sandra, w moim domu zawsze podaje się pierogi polane masłem "zaciągniętym" tartą bułką-pycha (kiedyś nie wypadało w Wigilie polewać słoniną}.
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

MK
gość

2008-12-24 15:24
A może łyżki, , a nie szklanki ???
(o mące piszę)
:)
Skomentuj
Oceń:
0
efciam1304

efciam1304

2011-12-12 13:42
Ile wychodzi pierogów z tej ilosci ciasta?
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

eLeR
gość

2008-12-17 15:01
Ciekawe jak zagnieść ciasto z 2 szklanek mąki i 3 szklanek wody - chyba na naleśniki!!!
Skomentuj
Oceń:
0
decas

decas

2012-04-29 22:49
eLeR napisał(a):

Ciekawe jak zagnieść ciasto z 2 szklanek mąki i 3 szklanek wody - chyba na naleśniki!!!


Tu Na pewno chodzi o pól-suchą wodę, wtenczas to wyjdą :) Napewno
albo jeżeli tu chodzi o skórkę do chińskich egroll/springroll to wsam raz.

Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mączne
Bezglutenowe pierogi ze szpinakiem i kurczakiem Naleśniki budyniowe z dżemem wg Zub3ra Pierogi marchwiowo-drobiowo
Naleśniki z japońskim nadzieniem Kokosowe pancakes Naleśniki z dodatkiem oranżady
Tort naleśnikowy z mięsem z dzika Naleśniki ze serem i jagodami Krówka na plackowej wieży
Kolorowe naleśniki z pesto Pannukkaku - fiński naleśnik z piekarnika Kluseczki  zajączki z serem i jarmużem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane