Strona główna Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
zdjęcia: 1 z 1
Pierogi z kapustą i grzybami
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 5

Przygotować farsz: grzyby opłukać, namoczyć na noc, ugotować w tej samej wodzie, w której się moczyły...


trudność: łatwe
czas:

Pierogi z kapustą i grzybami - SKŁADNIKI:

Pierogi z kapustą i grzybami - PRZYGOTOWANIE:

Przygotować farsz: grzyby opłukać, namoczyć na noc, ugotować w tej samej wodzie, w której się moczyły, odcedzić i posiekać. Cebule obrać, pokroić w drobna kostkę i zeszklić na oleju. Kapustę posiekać, dodać cebule, grzyby z wywarem i dusić ok. 45 min. Odcedzić nadmiar wywaru, ostudzić, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać jajko i wymieszać. Przygotować ciasto: z mąki, jaja, soli i 3 szklanek wody zagnieść miękkie ciasto. Rozwałkować podsypując mąką. Wykrawać szklanką krążki. Na każdy nakładać łyżeczkę farszu. Zlepiać mocno brzegi pierogów. Wrzucać partiami na posolony wrzątek gotować 3 - 5 min. od wypłynięcia na powierzchnie. Podawać polane gorącym olejem ze zrumienioną cebulką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pierogi z kapustą i grzybami (strona 1 z 1)  
Gość

Graza
gość

2008-12-18 20:06
Aż 3!!! szklanki wody????
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

szef
gość

2008-12-20 16:38
dobre...........hahahahahah - 3 szklanki wody........
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

gospodyni
gość

2008-12-21 11:56
jak dodasz do 2 szklanek mąki trzy szklanki wody to będziesz mieć lejące się ciasto. więc wałek nie będzie potrzebny.
Skomentuj
Oceń:
0
sandra200

sandra200

2008-11-04 16:30
uwielbiam pierogi tylko ja podaje je ze stopioną słoniną,ale teraz spróbuje ze zrumienioną cebulą na pewno też jest pyszne,dzięki;
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

Marceli
gość

2008-12-21 17:40
witaj sandra, w moim domu zawsze podaje się pierogi polane masłem "zaciągniętym" tartą bułką-pycha (kiedyś nie wypadało w Wigilie polewać słoniną}.
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

MK
gość

2008-12-24 15:24
A może łyżki, , a nie szklanki ???
(o mące piszę)
:)
Skomentuj
Oceń:
0
efciam1304

efciam1304

2011-12-12 13:42
Ile wychodzi pierogów z tej ilosci ciasta?
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

eLeR
gość

2008-12-17 15:01
Ciekawe jak zagnieść ciasto z 2 szklanek mąki i 3 szklanek wody - chyba na naleśniki!!!
Skomentuj
Oceń:
0
decas

decas

2012-04-29 22:49
eLeR napisał(a):

Ciekawe jak zagnieść ciasto z 2 szklanek mąki i 3 szklanek wody - chyba na naleśniki!!!


Tu Na pewno chodzi o pól-suchą wodę, wtenczas to wyjdą :) Napewno
albo jeżeli tu chodzi o skórkę do chińskich egroll/springroll to wsam raz.

Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mączne
Krokiety z grzybami Amerykańskie pancakes Waniliowe placuszki z serem
Racuszki z cebulą Domowe kwadratowe kopytka Drożdżowe racuchy z cytrynową nutką
Bliny śmietankowe wg Zub3r'a Pierogi z grzybami kapustą i otrębami Ananas w migdałowym cieście
Kluski z sera białego i bułki tartej Bananowe placuszki Uszka z kapustą i grzybami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Magiczne pierniczki Konkurs - Magiczne pierniczki

    Pyszne i aromatyczne pierniczki, choć niewielkie rozmiarem w okresie Świąt Bożego Narodzenia zdecydowanie zyskują na znaczeniu. Zawieszane na choince, wręczane bliskiej osobie, jedzone ze smakiem dodają magii i bajkowej atmosfery. Podziel się przepisem na pierniczki i wygraj atrakcyjne nagrody!

  • Konkurs - Jak smakują święta w Twoim domu? Konkurs - Jak smakują święta w Twoim domu?

    Święta Bożego Narodzenia w każdym domu smakują inaczej. Barszcz z uszkami, schab ze śliwką, kluski z makiem to potrawy, których nie może zabraknąć w świątecznym menu. A jak smakują Święta w Twoim domu? Podziel się przepisem na Twoją ulubioną świąteczną potrawę. Do wygrania m.in. ekspres do kawy Nespresso!

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Przepisy kulinarne video

Sonda

Bez którego ciasta nie wyobrażasz sobie świąt Bożego Narodzenia?

 
 Bez którego ciasta nie wyobrażasz sobie świąt Bożego Narodzenia?

 

Ostatnio komentowane