Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Piersi z kurczaka duszone z fasolką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Podawać z ryżem ugotowanym na sypko lub z ziemniakami.

Piersi z kurczaka duszone z fasolką

Składniki:

Piersi z kurczaka duszone z fasolką

 

  • 6 piersi z kurczaka
  • 2 łyżki masła
  • 45 dag ugotowanej na półtwardo fasolki szparagowej
  • 300 ml mleka
  • 2 łyżki ketchupu
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
  • 1/2 sproszkowanego cynamonu
  • szczypta sproszkowanych lub utłuczonych goździków
  • sól i pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Piersi z kurczaka duszone z fasolką
Piersi z kurczaka umyć i osuszyć. W rondlu rozgrzać tłuszcz. obsmażyć na nim filety z obu stron na złoty kolor. Posypać przyprawami. Zalać mlekiem. Dusić na wolnym ogniu ok. 10 min. Dodać pokrojoną na kawałki fasolkę oraz ketchup. Dusić dalej do miękkości mięsa i fasolki. Przed podaniem posypać natką pietruszki.