katarzyna s.

katarzyna s.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 56]

Piersi z kurczaka faszerowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jedno z moich ulubionych dań z piersi kurczaka.

Piersi z kurczaka faszerowane

Składniki:

Piersi z kurczaka faszerowane

 

Sposób przygotowania:

Piersi z kurczaka faszerowane
Bardzo smaczne danie, troszkę inne piersi, niż zwykle. Porcja dla 4 osób. Piersi umyć i osuszyć. Każdą naciąć wzdłuż tworząc kieszonkę. Możemy je dowolnie przyprawić, ja bardzo je lubię zamarynowane, używam marynaty pikantnej i zostawiam je na mnimum 2 godziny. W tym czasie pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę i udusić na patelni. Następnie do kieszonek wkładam pieczarki, ser i szynkę-ilość taka,żeby się zamknęły. Gotowe panieruję w jajku i bułce tartej. Smażę na patelni na małym ogniu z oby stron.