Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1105]

Pstrąg z piekarnika z kurkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 3

moja ulubiona rybka faszerowana kurkami

Pstrąg z piekarnika z kurkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pstrąg z piekarnika z kurkami

 

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg z piekarnika z kurkami
Pstrągi wypatroszyć, umyć (ja odcinam głowę i ogon). Natrzeć oliwą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, kucharkiem, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Dokładnie umyte kurki pokroić na kawałki i wraz z posiekaną cebulką udusić na maśle. Przyprawić solą i pieprzem. Kurkami wypełnić rybki. Zawinąć w folię aluminiową i odstawić na noc do lodówki. Na drugi dzień włożyć po piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 30-35 minut. Pod koniec pieczenia rozwinąć folię, aby rybki się zrumieniły. Podawać z frytkami.
Pstrąg z piekarnika z kurkami
Ryby natrzeć oliwą i przyprawami oraz czosnkiem.
Pstrąg z piekarnika z kurkami
Brzuszki ryb wypełnić uduszonymi kurkami.
Pstrąg z piekarnika z kurkami
zawinąć w folię aluminiową i zaamarynować.
Pstrąg z piekarnika z kurkami
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.