szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

pyszna borowikowa zupka z podgrzybkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pyszna zupa borowikowa z podgrzybkami na wloszczyźnie

pyszna borowikowa zupka z podgrzybkami

Składniki:

pyszna borowikowa zupka z podgrzybkami

 

Sposób przygotowania:

pyszna borowikowa zupka z podgrzybkami
Włoszczyznę oczyścić i wraz z cebulą obrać. Grzyby oczyścić i pokroić na kawałki. Zagotować 2 litry wody wraz z tymiankiem, liściem laurowym i zielem angielskim, dodać kostkę bulionową i rozpuścić. Dodać warzywa oraz grzyby, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć płomień i gotować około 40 minut. Pod koniec dodać śmietanę i wymieszać. Zagotować. Doprawi solą i pieprzem. Przelać na talerze.