smak i uczucie

smak i uczucie

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Pyszne domowe leczo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo smaczne danie jednogarnkowe. Bardzo lubię, kiedy jest dobrze przyprawione. Jest to danie z kuchni amerykańskiej.

Pyszne domowe leczo

Składniki:

Pyszne domowe leczo

 

Sposób przygotowania:

Pyszne domowe leczo
1 Cebulę obrać i pokroić w kostkę.

2 Kiełbasę, paprykę, cukinię, pokroić.

3 W rondlu rozgrzać olej, zeszklić cebulę i dodać kiełbasę, podsmażyć. Następnie dodać pieczarki pokrojone w plasterki.

4 Pomidory z puszki, paprykę, cukinię, przecier pomidorowy, drobno posiekany czosnek dodać do cebuli z kiełbasą, zalać 1 szklanką wody, dodać liść laurowy, ziele angielskie i dusić do miękkości na wolnym ogniu.

10 minut przed końcem duszenia dodać przyprawy.