Quiche z boczkiem

Przekąski « poprzedni | następny »
goofy9 offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1032
Quiche z boczkiem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Kolejna propozycja na pyszny quiche. Zamiast podanej w przepisie zieleniny można dać inne zioła - ulubione.


trudność: średne
czas:

Quiche z boczkiem - SKŁADNIKI:

  • farsz:
  • boczek wędzony 20 dag
  • cebula 2 sztuki
  • ser żółty 20 dag
  • natka pietruszki 1 łyżka
  • szczypiorek 1 łyżka
  • sól
  • pieprz

Quiche z boczkiem - PRZYGOTOWANIE:

Z podanych składników zagniatamy ciasto. Zawijamy w folię aluminiową i schładzamy w lodówce. Rozwałkowujemy na grubość 1 cm i przekładamy na formę do pieczenia tarty. Boczek i cebulę drobno kroimy, podsmażamy, dodajemy posiekane zioła, doprawiamy do smaku. Nadzienie przekładamy na ciasto. Śmietanę i mleko, mieszamy, dodajemy jajka, doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy. Powstałym sosem zalewamy nadzienie. Pieczemy około 30 minut w 200 stopniach. Pod koniec pieczenia tartę posypujemy startym na tarce serem żółtym.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Quiche z boczkiem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przekąski
Jajko na sałatce warzywnej Grissini z tymiankiem Różowy śledź na placuszkach ziemniaczanych
Jaja faszerowane z zielonym groszkiem i pietruszką Ciasteczka czekoladowo-owsiane Szybkie danie na śniadanie
Tosty z patelni Wytrawne gofry z parówką i oliwkami Mini kanapeczki z suszonym schabem
Pieczarki faszerowane kaszą jaglaną i oliwkami Trójkątne tortille Sałatka z chipsami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane