Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1105]

Roladki schabowe z boczkiem z parowaru

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Roladki schabowe z boczkiem gotowane na parze są takim moim wyśrodkowanym daniem - niby boczek, jednak zdrowiej, bo całe danie z parowaru.

Roladki schabowe z boczkiem z parowaru Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki schabowe z boczkiem z parowaru

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z boczkiem z parowaru
Plastry schabu cienko rozbić. Natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem staropolskim. Z jednej strony posmarować musztardą. Po stronie z musztardą ułożyć plastry boczku.

Zwinąć roladki, przełożyć je do parowaru. Gotować na parze około 35 minut. Podawać z warzywami gotowanymi również na parze i ulubioną surówką.
Roladki schabowe z boczkiem z parowaru
Mięso rozbić i natrzeć przyprawami do smaku.
Roladki schabowe z boczkiem z parowaru
Z jednej strony schab posmarować musztardą.
Roladki schabowe z boczkiem z parowaru
Na mięsie ułożyć plastry boczku wędzonego.
Roladki schabowe z boczkiem z parowaru
Zwinąć roladki i ugotować w parowarze (35 minut).

Tagi:

dania roladki