Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Rolady wołowe z serem i papryką

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Odkąd pamiętam rolady wołowe były bardzo smaczne. Z różnymi dodatkami nie są nam w stanie się nigdy znudzić.

Rolady wołowe z serem i papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rolady wołowe z serem i papryką

 

Sposób przygotowania:

Rolady wołowe z serem i papryką
Mięso wołowe rozbić cienko. Oprószyć solą i pieprzem. Z jednej strony posmarować musztardą.

Na każdy nałożyć plaster sera i trochę papryki, ogórka, czosnku i cebuli.

Zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami, podsmażyć na oleju.

Zalać wodą, dodać podsmażoną cebulkę, liście laurowe, ziele angielskie i kostkę mięsną. Dusić pod przykryciem do miękkości.

Sos zagęścić mąką wymieszaną z zimną wodą i doprawić. Podawać z ziemniakami i surówką.   
Rolady wołowe z serem i papryką
Mięso rozbić i oprószyć solą i pieprzem.
Rolady wołowe z serem i papryką
Każdy plaster mięsa posmarować musztardą.
Rolady wołowe z serem i papryką
Na mięsie ułożyć ser i inne pokrojone dodatki.
Rolady wołowe z serem i papryką
Roladki zwinąć spiąć wykałaczkami i podsmażyć.

Tagi:

danie mięso