p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Książka Kucharska: Śledź - rybka idealna na święta

Rolmopsy mojego męża 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rolmopsy aromatyczne mojego męża

Rolmopsy mojego męża 2 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Rolmopsy mojego męża 2

 

  • świeże śledzie - 6 sztuk
  • ocet - 150 mililitrów
  • słoik ogórków kiszonych - 1 sztuka
  • koperek - 1 pęczek
  • por - 1 sztuka
  • ziarna pieprzu - 1 łyżka
  • marchew - 1 sztuka
  • ziarna jałowca - 4 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • liść laurowy - 1 sztuka
  • przyprawa uniwersalna typu Delikat, Kucharek, czy Vegeta
  • gałązka tymianku - 1 sztuka
  • białe wino wytrawne- 250 mililitrów R

Sposób przygotowania:

Rolmopsy mojego męża 2
Przepis znaleziony na portalu przepisy.pl. Przygotował je mój mąż jako kolejną propozycję przygotowania rolmopsów. Płaty śledzi nacieramy przyprawą uniwersalną typu Delikat, Vegeta czy Kucharek. Marchew i por oczyszczamy, myjemy i kroimy w plastry. Cebulę kroimy w pół plastry a por kroimy w krążki. Mieszamy białe wino i ocet w jednym naczyniu i zagotowujemy z cebulą i przyprawami. Dodajemy pokrojone warzywa. Zagotowujemy i gotujemy na małym ogniu około 5 minut. Zalewamy filety śledziowe zalewą winno-octową. Siekamy koperek i dodajemy do śledzi, studzimy. Ogórki kiszone kroimy wzdłuż, kładziemy na środek każdego fileta, zwijamy. Spinamy 2 wykałaczkami. Rolmopsy powtórnie przekładamy do zalewy i zostawiamy na 4 dni. Podajemy je bezpośrednio po wyjęciu z zalewy.
Rolmopsy mojego męża 2
Cebulę obieramy z łupin i do zalewy kroimy w pół plastry
Rolmopsy mojego męża 2
Mieszamy białe wino i ocet w jednym naczyniu i zagotowujemy z cebulą i przyprawami
Rolmopsy mojego męża 2
filety śledziowe zwijamy i spinamy 2 wykałaczkami każdy