iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Rożki faszerowane z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Rożki wyglądają bardzo ciekawie na stole i świetnie smakują. Gdy je kroimy wypływa aksamitny ser, który idealnie komponuje się z pieczarkami.

Rożki faszerowane z kurczaka

Składniki:

Rożki faszerowane z kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Rożki faszerowane z kurczaka
Plastry kurczaka rozbijamy na bardzo cieniutko, posypujemy solą,pieprzem, papryką. Pieczarki kroimy w kostkę i smażymy na łyżce masła, następnie dodajemy stary ser. Na każdy plaster rozbitego mięsa nakładamy porcję farszu i zwijamy w kształt trójkąta, maczamy w jajku a następnie bułce tartej, smażymy na gorącym